Çözüldü GPU hızı normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

batman34

Decapat
Daha fazla  
Gorseldeki gibi GPU hep 1500 MHz görünüyor bu normal mi teknolojiden pek anlamam. GPU hızı 1500 MHz ama %0 kullanıyor oyun falan oynamıyorken.

Dosya Ekleri

• 20250401_040938.jpg
    20250401_040938.jpg
    229,1 KB · Görüntüleme: 66
Çözüm
Biraz basit bir oyun açtım ama şöyle gösteriyor. Oyundan çıkınca bir anda 210 MHz düşüyor.

Tamam artık normal görünüyor. Ara değerler de var gördüğünüz gibi. 210MHz bende olduğu gibi de boşta olması gereken bir değer.
200 MHz aşırı düşük değil mi? Masaüstüne göre 1200 1300 MHz fark edecek ne oluyor?

Boşta olduğu için hayır, düşük değil. GPU yüke girerse elbette MHz artıyor zaten.

Masaüstüne göre +1000 MHz fark ettiğini bilmiyordum. Dediğin gibiyse sorun ne olabilir?

Boşta olmayabilir, Wallpaper Engine gibi bir şey tüketiyor olabilir. Mining virüsü girmiş olabilir. Kararsız bir GPU sürücüsü yüklü olabilir. NitroSense yanlış gösteriyor olabilir. Seçenekler bunlar şu an olan bilgi ile. Ks konuya geri gelirse yardımcı olacağım.

Boşta olmayabilir, Wallpaper Engine gibi bir şey tüketiyor olabilir. Mining virüsü girmiş olabilir. Kararsız bir GPU sürücüsü yüklü olabilir. NitroSense yanlış gösteriyor olabilir. Seçenekler bunlar şu an olan bilgi ile. Ks konuya geri gelirse yardımcı olacağım.

Anladım hocam, dediğim gibi laptop olduğuna dikkat etmedim. Ve bu kadar fark olduğunu bilmiyordum. Kusura bakma.

Merhaba, hocam geç oldu kusura bakmayın laptopta hiçbir sorun yok. 1500 MHz 0 oluyor sonra da 1500MHz'ye tekrar çıkıyor. Yani küsuratlı bir rakam göremiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, hocam geç oldu kusura bakmayın laptopta hiçbir sorun yok. 1500 MHz 0 oluyor sonra da 1500MHz'ye tekrar çıkıyor. Yani küsuratlı bir rakam göremiyorum.

Şimdi biraz testler yapalım. İlk olarak MHz değerine NVIDIA App üstünde bakın ve laptop şarja takılı olup otomatik modda kalsın. Oradan bakın bakalım kaç MHz görünüyor.

Şimdi biraz testler yapalım. İlk olarak MHz değerine NVIDIA App üstünde bakın ve laptop şarja takılı olup otomatik modda kalsın. Oradan bakın bakalım kaç MHz görünüyor.

Sürekli 1500MHz ve 0MHz gösteriyor sıra sıra ve bu değerlerden başka değer yok.

CPU harici hepsi "0" görünüyor.

Ben pek anlamam ama tahminimce hız göstergeleri yanlış. Çünkü fanlar çok yavaş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğim gibi NVIDIA App içinden SS atın benim gibi. Bakalım orada ne diyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı