GPU Hot Spot Nedir?

Bende de GTX 970 var ve Hot Spot'ta 95 dereceyi gördü. Normal midir?

Şu an God of War'ı oynuyorum 94'ü görüyor. Kasanın hava sirkülasyonunda kötü olunca görebiliyor. Çünkü yan kasa yan kapağını açınca 10 15 derece düşüyor birden şaka gibi.

Son düzenleme:
Konuyu hortlatıyorum ama merak ettiğim bir husus var. 1050 Ti kartımda hotspot kısmı 190 derece görünürken GPU ısısı 80 anormal sanırsam bu değer?

Biraz geç dönüyorum ama hayır. Genel ısı 80 90 derecelerin altıysa, maksimum 85 derece olmak üzere hotspot pek önemli değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim Sapphire RX 5700 XT Nitro+ kartta GPU hot spot oyunda 98 derece oluyor. Fazla mıdır acaba?

Benim Sapphire RX 5700 XT Nitro+ kartta GPU hot spot oyunda 98 derece oluyor. Fazla mıdır acaba?
Normal sıcaklık o değerlere ulaşmıyorsa pek bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Özellikle bu yaz aylarında normal, kasa içi temizliğinize dikkat ederseniz bir mikar düşüş yaşanabilir. Ekran Kartı fan kontrol yazılımları (MSI Afterburner vb.) kullanmakta yardımcı olacaktır. Ancak dediğim gibi normal sıcaklık yük altında 90 derecelere ulaşmıyorsa sorun yaşamazsınız muhtemelen.

Gürültü sorun etmez dersen fan ayarı çek 70-80'e düşürürsün ben öğle sıcağında oyun oynarken öyle yapıyorum. AMD ye göre 110 a kadar normal zaten bir sıkıntı olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…