GPU hotspot nedir?

lolhowadamneon

Hectopat
Daha fazla  
Nedir bu GPU hotspot sıcaklığı? Ekran kartı sıcaklığımı kontrol ederken karşıma çıkıyor. Benim bildiğim kadarıyla (uygulamada yazan) sensörler tarafından ölçülen en yüksek sıcaklık merak ettiğim asıl anlamı bu mu yoksa başka anlamda var mı?

Ben de önceden çok dikkat etmezdim. Ekran kartımın 3 sene üstüne padlerini ve macununu değiştirmeye karar verdim. Arctic MX-6 ve Pullsar 12mkw padler kullandım. Değişimden önce yaptığım testlerde hotspot 95 derece civarındayken birden 105'e çıkmıştı. Ve MX-6 da çok bir fark yaratmamıştı. Hatta hotspot ısısı artması nedeniyle ekranlarım oyun sırasında çöktü. Termal padler yeterli gelmemişti TUF RTX 3070 için.

Sonrasında Pullsar 20mkw termal pad ve 20mkw bold termal macunuyla tekrar yenilediğimde hotspot önceden 95 iken 80'e, gpu işlemcisi de 80'den 65-70 civarına inmişti. Ama tabii ki ilk aldığım günkü gibi olmadı asla ısı değerleri.

Yani kısacası hotspot ısısı önemli bir durum ve genelde Gpu işlemcisinin etrafındaki diğer komponentlerin ısısı diyebiliriz. 100-105 dereceye kadar son dönemeç oluyor. Ondan yukarısında kartta sorunlar çıkması muhtemel.

Son düzenleme:
1704496495437.png

Örnekteki gibi

Grafik işlemci 40 derece ama en sıcak yer 51.

Misal işlemci de CPU var diyot var ve package var.

Önemli olan CPU değil.

CPU package çekirdeklerin sıcaklıkları bu değer testlerde önemli CPU 60 gösterip package 90 ise tehlikelidir işlemci frekans düşürür. Oyunda MSI Afterburner burayı gösterir. Daha önce bir program adını hatırlamıyorum bu CPU değerini gösteriyordu halbuki yanlış değer sonra araştırınca çözdüm bu olayı.

Oyunlarda vs en güzeli özellikle yüksek grafikli ve zorlayıcı oyunlarda baktınız fanlar zil çalıyor çok hızlanıyor mutlaka MSI Afterburner ile bir kontrol edin sonra devam edin anormal bir sıcaklıkta parçaların zarar görmemesi için. İyi sosyaller.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı