Çözüldü GPU kullanımı %0 oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Maestr04

Hectopat
Arkadaşlar ekran kartım RX570 ama sürekli GPU kullanımı düşüyor ve düşük FPS oynuyorum. İşlemcim i5 4460 anakartım H81M-D r2.0 PSU 600W Dark 8 GB RAM eski ekran kartımda böyle bir sıkıntı yoktu GT 1030'da. Lütfen çözümü nedir neden dolayı oluyordur? Değiştireyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
MSI Afterburner ayarlarına girip AMD uyumluluğu ayarları başlığı altından şu tik işaretli değilse işaretle ve kaydet.

3.png

Bu arada darboğaz yaşıyor olabilirsin. İşlemciye yüklenen oyunlarda darboğaz yaratır o ikili.

Şu rehberi kullanarak hem "Nvidia" hem de "AMD" sürücülerinizi kaldırın. Ardından "Optional" olmayan "Recommended" olan 20.2.2 sürümünü indirip kurun.
20.2.2 ile 20.4.2 ile arasındaki frk ne bende 20.4.2 var

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RX 580 besliyor bu işlemci.

40'ın altına düştüğü sahneler oluyor. Darboğaz yaşanıyor bazı yerlerde. Genel olarak besliyor fakat haritadan haritaya değişecektir. Misal Rotterdam haritasında darboğaz kaçınılmaz olacaktır.

@Ponçik Talon Ben teste dayanarak konuşuyorum, sizin testiniz varsa ona göre konuşuruz.
Testim yok ama oyuna sahibim. Gözlerimle söylüyorum. Haritadan haritaya değişiyor performans durumu. İşlemciye yüklenen haritalar da var yüklenmeyen de. O harita işlemciyi çok yormayan haritalardan birisi. Şehirli haritalar işlemciye çok yüklenir. Bu BF1'de de böyleydi, 5'te de böyle.
Neyse uzatmaya gerek yok. Genel olarak beslediğini söyledim zaten.

Testim yok ama oyuna sahibim. Gözlerimle söylüyorum. Haritadan haritaya değişiyor performans durumu. İşlemciye yüklenen haritalar da var yüklenmeyen de. O harita işlemciyi çok yormayan haritalardan birisi. Şehirli haritalar işlemciye çok yüklenir. Bu BF1'de de böyleydi, 5'te de böyle.
Evet, ben de 2 oyuna da sahibim (BF 1 ve 5) durum öyle. Ama gözlerinizle söylediğiniz şey farklı. Biz burada i5-4460 ile RX 570 performansından bahsediyoruz, eğer sizin sisteminiz aynısıysa haklısınız. Ama aynısı değilse dediğinizin bir anlamı yok. Performanstan bahsetmiyoruz, darboğazdan bahsediyoruz. Ben de i5-4460 sahibi bir arkadaşa RX 570 sattım, kendisi darboğaz yaşamıyor şu an. Ben de gördüklerimi söylüyorum yani, ayrıca attığım testlerle de ortada bu. GPU kullanımı zaten %100 iken işlemciye yüklenen harita olması darboğaz yaratmaz ki, dediğinizin durumla alakasını göremiyorum yani.

BF1'de de benim gözlemlediğim St.Quentin Scar, Suez, Soissons ve Empire's Edge haritaları atmosferik hava değişimlerinde diğer 23 haritaya oranla daha fazla işlemciyi sömürüyor, özellikle bu bölümlerin operations modunda belli bir bölgede oyuncu yığılması olduğu için de 7600K gibi güçlü bir 4/4 olsa da bu tip sahnelerde tıkanabiliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı