GPU Kullanımı Arttırılır Mı?

Barış Uysal

Kilopat
Daha fazla  
Şimdi soru şu, bu videodaki ayar bilgisayara bir zarar verir mi verir ise ne şekild? İşe yaraması mümkün mü? Örneğin Rust(veya LOL CS:GO vb) gibi bir oyunda daha yüksek FPS almak gibi bir işe yarayabilir mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanım arttırılmaz(GPU Usage oyundaki renderlanan texture, map vb. ve Processor ile oranlıdır), ama destekleniyorsa overclock ile MHz hız aşırtması yapılabilir.

Şimdi soru şu, bu videodaki ayar bilgisayara bir zarar verir mi verir ise ne şekild? İşe yaraması mümkün mü? Örneğin Rust(veya LOL CS:GO vb) gibi bir oyunda daha yüksek FPS almak gibi bir işe yarayabilir mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Çok saçma geldi bana böyle bir şey varsa millet neden işlemcisine overclock yapıyor ve hatta yeni işlemci alıyor? İstersen bir dene ekran kartına bir zarar verceğini sanmıyorum ama işede yaramaz.

Bende görmüştüm bunu daha önce yapmaya üşendim açıkçası :) :) :) Acaba üstatlar bu konu hakkında birşey söyliyebilirmi @Recep Baltaş @Ali Güngör

Yorumlara bakicak olursak yararli olmus gibi görünüyor denemekte fayda var ama karta zarar verirmi bilmem

Yav hocam bunlar hep tık tuzağı, adam daha GPU'yu telaffuz edemiyor, kendince bir şeyler yapmış performans artacak diye yalan söylüyor. Millet bilmediği için inanır nasıl olsa kafası, placebo etkisi de var.

Adam olay görüntüleyicisinde takip etmek için ek olarak bir kaç parametre ekliyor o kadar. O ekledikleri olay görüntüleyicisi tarafından takip edilecek sadece. Hatta gerçekçi olsun diye örnek aralığını monitörün yenileme hızı yapın gibi saçma şeyler söylüyor. Örnek aralığın o eklenen parametrelerın ne kadar sık güncelleneceğini belirliyor sadece. 1 dakika yaparsan 1 dakikada bir ölçüm yapılır, 10 saniye yazarsan 10 saniyede bir ölçüm yapılıp olay görüntüleyicisine kaydedilir olay bu.

Bu tarz videolar gördüğüm gibi kapatıyorum zaten. Şunların ekmekleğine yağ sürmeyelim.

Yav hocam bunlar hep tık tuzağı, adam daha GPU'yu telaffuz edemiyor, kendince bir şeyler yapmış performans artacak diye yalan söylüyor. Millet bilmediği için inanır nasıl olsa kafası, placebo etkisi de var.

Adam olay görüntüleyicisinde takip etmek için ek olarak birkaç parametre ekliyor o kadar. O ekledikleri olay görüntüleyicisi tarafından takip edilecek sadece. Hatta gerçekçi olsun diye örnek aralığını monitörün yenileme hızı yapın gibi saçma şeyler söylüyor. Örnek aralığın o eklenen parametrelerın ne kadar sık güncelleneceğini belirliyor sadece. 1 dakika yaparsan 1 dakikada bir ölçüm yapılır, 10 saniye yazarsan 10 saniyede bir ölçüm yapılıp olay görüntüleyicisine kaydedilir olay bu.

Bu tarz videolar gördüğüm gibi kapatıyorum zaten. Şunların ekmekleğine yağ sürmeyelim.

Djjsjsjjdjsh ciddi misiniz yorumlarda bir de işe yaradı diyenler var sürü psikolojisi gerçi yarısı arkadaşıdır onlarında. Şöyle videolara sinir oluyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı