GPU Kullanımı Düşüşü

FPS düşüşü konusunda emin değilim, yani minimum değerlerim biraz daha geri çekildi gibi. Örneğin 64 kişilik Shangai haritasında en zorlu yerlerde en düşük 68 görmüştüm, son zamanlarda daha aşağılara düştüğünü de gördüm. Ama GPU kullanımının düştüğü anlarda çekirdek hızı sabit ve GPU kullanımı düşmesine bağlı bir FPS düşüşü gözlemlemedim diyebilirim.

Fanlarla ilgili de bir sorun yok, sıcaklığı da gözlemliyorum zaten oyun esnasında.

PC yeni formatlandı demişsiniz, siz mi formatladınız ?

1)Format sonrası kurulan programlar arasında gereksiz derecede ağır ve çok sayıda arka plan hizmeti kullanan vardır ve işlemciyi yoruyorlardır. Bu sebepten dolayı işlemciniz üstüne bide grafik kartından gelen verilere yetemiyor olabilir.

2)Diğer bir sebep yine bilgisayarınıza formatı siz atmadıysanız bilgisayarınızda virüs olma olasılığı mevcut bi kontrol etmenizde yarar var.

3) Malum yaz aylarındayız. Havalar git gide artıyor. Sizde eğer mekanik bir disk kullanıyor ve oda biraz fazla ısınıyorsa kendini soğutmak için hız düşürür, buda tüm sistemin hızını etkiler.

Sorunun kesinlikle yukarda belirttiklerimden birisidir. Zamanında hepimizin başından geçti benzerleri. Sonunda kendi bilgisayarıma kendim format atıyor istediğim programı kuruyor istediğim ayarları yapıyorum sorun yaşamıyorum.

PC yeni formatlandı demişsiniz, siz mi formatladınız ?

1)Format sonrası kurulan programlar arasında gereksiz derecede ağır ve çok sayıda arka plan hizmeti kullanan vardır ve işlemciyi yoruyorlardır. Bu sebepten dolayı işlemciniz üstüne bide grafik kartından gelen verilere yetemiyor olabilir.

2)Diğer bir sebep yine bilgisayarınıza formatı siz atmadıysanız bilgisayarınızda virüs olma olasılığı mevcut bi kontrol etmenizde yarar var.

3) Malum yaz aylarındayız. Havalar git gide artıyor. Sizde eğer mekanik bir disk kullanıyor ve oda biraz fazla ısınıyorsa kendini soğutmak için hız düşürür, buda tüm sistemin hızını etkiler.

Sorunun kesinlikle yukarda belirttiklerimden birisidir. Zamanında hepimizin başından geçti benzerleri. Sonunda kendi bilgisayarıma kendim format atıyor istediğim programı kuruyor istediğim ayarları yapıyorum sorun yaşamıyorum.

Bahsettiğim sorunları yaşadığım için kendim formatladım üstad. Yani format sonrası oluşan bir sorun söz konusu değil. Sistem SSD de kurulu, ilgili oyun da aynı şekilde.

Benimde GPU kullanımım %0-10 ile %90-100 arasında saniyelik farklar ile gidip geliyor. Yani öyle %90 dan %80 e falan düşmüyor. Direk en yüksekten en düşük değerlere iniyor. Konuyu takibe aldım. Bakalım belki benim sorunumda çözülür.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı