GPU kullanımı düşüyor ve FPS düşmesi oluyor

İşletim sistemi
Windows 11

Alperen3557

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı
GTX 1650
Anakart
B450M-S2H
İşlemci
RYZEN 3 1200 Quad-Core
Merhaba, 1 hafta önce böyle bir sorunum yoktu PUBG BF5 ve CS2 oynarken drop yiyorum. Darboğazdandır diyen arkadaşlar olacak BF5'te ayarları Ultra yapsamda CPU kullanımı %100 sabitken, GPU kullanımında çok yükseklere çıkamıyorum. Ama PUBG'de Ultra ayarda CPU ve GPU'yu %90 kullanıma çıkarttım 50 60 FPS oynatıyordu tabii droplu bir şekilde. Alta BF5 oynarken ki GPU kullanım grafiğini bıraktım.

wtf.png

Merhaba, 1 hafta önce böyle bir sorunum yoktu PUBG BF5 ve CS2 oynarken drop yiyorum. Darboğazdandır diyen arkadaşlar olacak BF5'te ayarları Ultra yapsamda CPU kullanımı %100 sabitken, GPU kullanımında çok yükseklere çıkamıyorum. Ama PUBG'de Ultra ayarda CPU ve GPU'yu %90 kullanıma çıkarttım 50 60 FPS oynatıyordu tabii droplu bir şekilde. Alta BF5 oynarken ki GPU kullanım grafiğini bıraktım.

Eki Görüntüle 2363256
Oyunu alta alıp baktığınız zaman doğal olarak kullanım düşer.

MSI Afterburner gibi uygulamalar kullanmanız lazım. Sonrasında ise CPU kullanımı %100 olması darboğaz oluyor, işlemci tıkanmışki ekran kartı kullanımı artamıyor.
"Daha önce neden olmuyordu?" sorusunun cevabı, işlemciyi kullanan başka şeyler olabilir. Onlarda sonuçta yüzdeden pay alıyor.
İlk siz bir MSI Afterburner ile ölçün.

Oyunu alta alıp bakmadım dostum 2. monitörde açıktı ve ben halihazırda önümdeki ekranda oyun oynuyordum.
İnternetteki testlere baktığım zaman Fortnite, Forza 4 gibi oyunlarda sizin yaşadığınız gibi fazlasıyla kasma var ve bariz en başta dediğim gibi darboğaz söz konusu. Feci bir darboğaz oluyor bazı senaryolarda.

Ayrıca R3 1200 normalde Win 11 desteklemiyor. Bundan kaynaklıda bir sorun oluşma ihtimali mevcut, çoğu insanda mevcut enazından.
En kötü R5 2600'e geçmenizi tavsiye ederim. 2.el'de 1000TL civarına bulunuyor veya R5 3600 oda 1500'e bulunuyor. Battlefield 5 gibi oyunlarda hem FPS'niz baya artar, hemde resmi Win 11 desteği alırsınız. Kasmalarınızda dinmiş olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı