Bazı kartlarda yazılım ile gpu sürekli turbo modda çalışabiliyor ama eskiden bu sorun olmadığı şimdi olduğunu belirtmektesiniz. Arka planda windows10 yüklemesinden sonra performansınızı etkileyen bir durum olabilir.Windows 10 da bazı eski oyunların dll dosyaları güncel olmayabiliyor ya da windows 10 eski sistemlere destek vermeyebiliyor. Ben windows 8.1 den windows10 a geçtiğimde orjinalden crack yaptığım oyunların hepsinde sorun yaşadım. Öncelikle oyunlarınızın orjinal olmasına dikkat edin ve en güncel windows 10 la uyumlu güncellemelerin yapıldığından emin olun. Ekran kartı yazılımınızın en güncel versiyonda olduğuna emin olun. Geriye dönük diretx (9-10-11) ve framevork versiyonlarını yüklemeyi deneyin (1-2-3-4) Tüm bunlar uygun güncellemeleri aldıysa oyununuzda sorun olabilir oyunu yeniden yüklemeyi deneyin. Oyununuzun sabit fps ye bağlı ayarlı olmadığından emin olun umarım sorununuz çözülür çünkü ben örneğin sims 4 cd istemesin diye crack yaptığımda windows 10 da açamadım oyunu yeniden yükledim açıldı aynı crack i yaptım çalışmadı
ama windows 8 de sorunsuz çalışıyordu :S