GPU Kullanımı Nasıl Arttırılır ?

Daha fazla  
Başlıkta da göründüğü gibi GPU kullanımını arttırmak istiyorum. Örnek veriyorum zaten ekran kartım bir oyunu 60 FPS'te oynatabiliyor, GPU kullanımının %99 olmasına gerek kalmıyor ya, bunu %99'a çıkarmanın bir yolu var mı? Böyle bir şeyi istememin sebebi Heroes of The Storm isimli oyunda GPU kullanımım maksimum %65 iken FPS 40-45 civarında geziyor ancak NVIDIA DSR ile çözünürlüğü 3200*1800 yaptığımda GPU kullanımı %99 oluyor FPS ise 35-40 arası oluyor. Yani ekran kartını zorlayacak bölüme getirmediğim sürece %99 olmuyor zorlanmayacağını düşündüğü yerde de GPU kullanımının %65 olması 60 fps oynamaya yetmiyor, bir çeşit bug gibi ama hiçbir çözüm bulamadım. GPU kullanımını manuel olarak arttırmamız mümkün müdür ?

• GPU: GTX 750 Ti

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci modelini belirtebilir misiniz.
i5 3450 fakat işlemci modelimle ne alakası var açıklarsanız sevinirim.
Düzenleme: Bu bahsettiğim GPU kullanım problemi sadece Windows 10'da heroes of the storm oynarken oluyor yani Windows 7'de böyle bir problemle karşılaşmamıştım. Eğer manuel olarak GPU kullanımını %99'da tutma gibi bir seçenek varsa bunu nasıl yapabileceğimi anlatabilirseniz sevinirim.

Güncel.

Yok mu yardım edecek biri ?

Bazı kartlarda yazılım ile gpu sürekli turbo modda çalışabiliyor ama eskiden bu sorun olmadığı şimdi olduğunu belirtmektesiniz. Arka planda windows10 yüklemesinden sonra performansınızı etkileyen bir durum olabilir.Windows 10 da bazı eski oyunların dll dosyaları güncel olmayabiliyor ya da windows 10 eski sistemlere destek vermeyebiliyor. Ben windows 8.1 den windows10 a geçtiğimde orjinalden crack yaptığım oyunların hepsinde sorun yaşadım. Öncelikle oyunlarınızın orjinal olmasına dikkat edin ve en güncel windows 10 la uyumlu güncellemelerin yapıldığından emin olun. Ekran kartı yazılımınızın en güncel versiyonda olduğuna emin olun. Geriye dönük diretx (9-10-11) ve framevork versiyonlarını yüklemeyi deneyin (1-2-3-4) Tüm bunlar uygun güncellemeleri aldıysa oyununuzda sorun olabilir oyunu yeniden yüklemeyi deneyin. Oyununuzun sabit fps ye bağlı ayarlı olmadığından emin olun umarım sorununuz çözülür çünkü ben örneğin sims 4 cd istemesin diye crack yaptığımda windows 10 da açamadım oyunu yeniden yükledim açıldı aynı crack i yaptım çalışmadı :) ama windows 8 de sorunsuz çalışıyordu :S

Bazı kartlarda yazılım ile gpu sürekli turbo modda çalışabiliyor ama eskiden bu sorun olmadığı şimdi olduğunu belirtmektesiniz. Arka planda windows10 yüklemesinden sonra performansınızı etkileyen bir durum olabilir.Windows 10 da bazı eski oyunların dll dosyaları güncel olmayabiliyor ya da windows 10 eski sistemlere destek vermeyebiliyor. Ben windows 8.1 den windows10 a geçtiğimde orjinalden crack yaptığım oyunların hepsinde sorun yaşadım. Öncelikle oyunlarınızın orjinal olmasına dikkat edin ve en güncel windows 10 la uyumlu güncellemelerin yapıldığından emin olun. Ekran kartı yazılımınızın en güncel versiyonda olduğuna emin olun. Geriye dönük diretx (9-10-11) ve framevork versiyonlarını yüklemeyi deneyin (1-2-3-4) Tüm bunlar uygun güncellemeleri aldıysa oyununuzda sorun olabilir oyunu yeniden yüklemeyi deneyin. Oyununuzun sabit fps ye bağlı ayarlı olmadığından emin olun umarım sorununuz çözülür çünkü ben örneğin sims 4 cd istemesin diye crack yaptığımda windows 10 da açamadım oyunu yeniden yükledim açıldı aynı crack i yaptım çalışmadı :) ama windows 8 de sorunsuz çalışıyordu :S
Her şey güncel, her şey yüklü sorun yaşadığım oyun korsan olma ihtimali olmayan free to play bir oyun Heroes Of The Storm. Fakat bu oyunu Windows 10'da stabil bir şekilde oynayamıyorum. Önceki ekran kartım GTS 250 idi şu an GTX 750 Ti kullanıyorum GTS 250 ile daha akıcı oynuyordum ama windows 10'da değildim. GPU kullanımını bir şekilde el ile arttırabileceğim bir yazılım varsa bu oyunda da sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum. Ayrıca işin garip yanı bu sorun sadece Heroes Of The Storm'da oluyor başka hiç bir oyunda olmuyor.

• Arama menüsüne güç seçenekleri yazıp açın.
  • Sonra gelişmiş güç ayarlarından diğer güç ayarlarına basın.
  • Sonra orada yüksek performans bölümü açılacak orada onu seçin ve kapatın. Artık işlemciniz tam güçte çalışmaya hazır olacak.

Ondan sonra GPU için ASUS kullanıyorsanız GPU Tweak 2, MSI kullanıyorsanız MSI Afterburner kullanarak o.c modu seçiniz.
Not: Bunları yaptıktan sonra işlemci ve ekran kartı biraz ısınacaktır ve ısınma derecesi artacaktır.

Arama menüsüne güç seçenekleri yazıp açın
sonra gelişmiş güç ayarlarından diğer güç ayarlarına basın
sonra orada yüksek performans bölümü açılacak orada onu seçin ve kapatın artık işlemciniz tam güçte çalışmaya hazır olacak. Ondan sonra gpu için asus kullanıyorsanız gpu tweak 2, msı kullanıyorsanız msı afterburner kullanarak o.c modu seçiniz
Not: Bunları yaptıktan sonra işlemci ve ekran kartı biraz ısınacaktır ve ısınma derecesi artacaktır.
Bunu denedim zaten, fakat işe yaramıyor EVGA kullanıyorum ve +688 MHz memory +88 MHz core clock bastım belki GPU kullanımı artar diye ama kullanım iyice düşüyor O.C. yapınca. Blizzard forumlarında teknik destek istedim, fabrika çıkışlı hız aşırtmalı kartlarda bu tip sorunların bazı uygulama ve oyunlarda meydana geldiğini söylemiş. Bu sorun sadece Heroes Of The Storm'u Windows 10'da oynarken oluyor.

Aynı sorun bende de var. 60 FPS sabit oynamak zorunda kalıyorum. Monitörüm 60 Hertz oldugundan. Ama yırtılmalar oldugunda FPS 150 200'lerde olmasına karşın kalabalıkta 60 70'in altına düşmüyor. GPU kullanımı 99 oluyor ama yırtılmalar beni rahatsız ediyor. Öte yandan 60'a sabitlediğinden GPU kullanımı 40 50'lerde geziyor. Bu seferde kalabalıkta 30 -40 FPS'ye düşüyor kasıyor. Buna karşın GPU kullanımı en fazla 70'lere felan cıkıyor. Bu 99 sabit dursa eminim böyle bir düşme olmayacaktır. Sürekli %99 tutma gibi bir durumu varsa yardımcı olacaklara teşekkürler.

Ekran kartınız destekliyorsa Fast Sync ayrını deneyebilirsiniz. Ya da Adaptive Sync.

upload_2017-3-9_13-6-0.png

Aynı sorun bende de var. i7 6700 GTX 1070 ve Windows 7.
HoTS'da GPU kullanımı çok az olduğu için çoğu zaman FPS düşmeleri yaşıyorum.
4k + Ultra ayarlarda 4K TV ile oynamaktayım. Ne yapsam çare olmadığından oyundan soğudum. Oyunda optimizasyon sıkıntısı var sanırım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı