Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
GPU Kullanımındaki Ani Düşüşler HDD Kaynaklı Olabilir mi?
Donma gibi bi şey oluyo bazen galiba 0% Gpu kullanımı seyrediyorum ve takılıyor bi anlık. O yüzden HDD kaynaklı olacağını düşündüm. Fakat FPS düşüklüğü yaşamadan böyle bi şey olurmu die takıntılı kaldım.
Ama mantıklı gibime geliyor Ram 2400Mhz cl17 bendeki [emoji51][emoji34]
Oyun sirasinda surekli veriler diskten RAM'e yazilir.
Normalde bu transfer, siz ihtiyac duymadan once yapilir open-world oyunlarda ve sahne gecisini hissetmezsiniz. Yeterince yavas bir disk ile, ani droplar olusur, cunku henuz RAM'e yazilmamistir.
Oyun oynarken disk'i %99 kullanan bir program calistirirsaniz arka planda siz de bu droplari hissedebilirsiniz.
Diskten kaynaklı da olabilir. 5400RPM hızda bir diskinizin olduğunu varsayalım. AAA bir oyunda açık dünya alanda yükleme çok uzun süreceği gibi hızlı ilerlemenizde de disk yazma hızı size yetişmeyecek ve bu sebeple FPS Drop olarak tabir edilen durum olacaktır. Görseldeki arkadaş farklı bir şeyi belirtmiş olabilir.
Berwar o konuda farklı bir soruya hitaben o cevabı vermiş olabilir. GPU kullanımındaki düşüşler HDD ile doğrudan alakalı olabilir. Mümkün müdür? Evet mümkündür kesinlikle.
Eger ki oyunda seni rahatsiz eden bir durum yoksa hic bosuna dertsiz nasina dert arama GPU kullanim degerini memleket meselesini haline getirdik son yillarda.