GPU kullanımının %99 olması normal mi?

mskabal

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba yeni bir PC topladım, bu işlerden de pek anlamıyorum 5060 Ti ekran kartım var. Bannerlord oynarken MSI Center programından baktığımda GPU kullanımını %99 olarak gördüm. Kasa da birazcık sıcaktı fanları performansa çektim biraz soğuma olduktan sonra GPU kullanımım düştü. Ama bunu araştırırken oyunu alt sekmeye atıp internette gezindiğim için mi düştü bilmiyorum. %99 kullanımı normal mi?

Merhaba yeni bir PC topladım, bu işlerden de pek anlamıyorum 5060 Ti ekran kartım var. Bannerlord oynarken MSI Center programından baktığımda GPU kullanımını %99 olarak gördüm. Kasa da birazcık sıcaktı fanları performansa çektim biraz soğuma olduktan sonra GPU kullanımım düştü. Ama bunu araştırırken oyunu alt sekmeye atıp internette gezindiğim için mi düştü bilmiyorum. %99 kullanımı normal mi?

Evet tamamen normaldir. Hatta düşük olması darboğaz olduğuna işaret eder. GPU değeri ne kadar yüksekse o kadar iyidir. CPU değeri ne kadar düşükse o kadar iyidir.

Hiçbir sıkıntı olmaz oyundayken tam tersine iyi bir işaret.

%99 GPU kullanımı normal ve istenen bir durumdur. İşlemcinin (CPU) %99 olması sıkıntıldır donma takılma kasma yapar.

1766089615966.png

Şu anda değerler bu şekilde GPU kullanımı düşüşe geçti oyunu belirli bür süre alt sekmede bıraktığımdan mı kaynaklı düşüyor?

Eki Görüntüle 2624186

Şu anda değerler bu şekilde GPU kullanımı düşüşe geçti oyunu belirli bür süre alt sekmede bıraktığımdan mı kaynaklı düşüyor?

Evet muhtemelen. Tam performans için %99 GPU kullanımı gereklidir. Endişelenmeyin, kart bu duruma uzun süreler dayanabilecek şekilde tasarlanıyor. Değeri düşürmeye çalışmayın. Performans kaybından başka bir şey elde edemezsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı