GPU kullanımının boşta %90 olması

AXSENS

Hectopat
Makaleler
1
Sniper Elite 3 oynarken bir anda ekran kartı çok ses çıkarmaya başladı. GPU-Z ile fan hızına baktığımda fan hızı 3000-3500 RPM arası gidip geliyordu. Boşta kullanım değeri %90 civarıydı. Oyunda orta ayarlarda oynarken normalde %50-60 kullanım oluyordu. Şimdi boşta bile %90 kullanım oluyor. Ayrıca yarım saat önce boşta 35 derece olan ekran kartı şimdi 40 derecenin altına inmiyor. Kullanılan 10 MB'ken Şimdi 70 80 MB.

Sniper Elite 3 oynarken bir anda ekran kartı çok ses çıkarmaya başladı. GPU-Z ile fan hızına baktığımda fan hızı 3000-3500 RPM arası gidip geliyordu. Boşta kullanım değeri %90 civarıydı. Oyunda orta ayarlarda oynarken normalde %50-60 kullanım oluyordu. Şimdi boşta bile %90 kullanım oluyor. Ayrıca yarım saat önce boşta 35 derece olan ekran kartı şimdi 40 derecenin altına inmiyor. Kullanılan 10 MB'ken Şimdi 70 80 MB.
Oyuna girin oyunda kullanımlar nasıll derece felan derece çok anormal değil.

Ekran kartınızın modeli nedir?

Edit: Pardon şimdi gördüm. Raedon HD 7850 değil mi? Sormamın sebebi Bitcoin virüsü olabileceğinden şüphelendim bilgisayarınızda. Kasılma gibi problem yaşıyor musunuz oyunda?

Ekran kartınızın modeli nedir?

Edit: Pardon şimdi gördüm. Raedon HD 7850 değil mi? Sormamın sebebi Bitcoin virüsü olabileceğinden şüphelendim bilgisayarınızda. Kasılma gibi problem yaşıyor musunuz oyunda?

Hayır.
Oyuna girin oyunda kullanımlar nasıll derece felan derece çok anormal değil.

70 derecelerde ama normalde 65 bazen 57 oluyor oyunda.

Görev yöneticisinden GPU kullanımını büyükten küçüğe doğru sıralayıp fotoğraf atar mısınız?
Görev yöneticisinde GPU kullanımı varmı acaba hani? varda benmi bilmiyorum :) :)

Görev yöneticisi > İşlemler > en sağdaki GPU kullanımı
Bilgisayarı temizliyorum temizledikten sonra atsam?
Görev yöneticisinden GPU kullanımını büyükten küçüğe doğru sıralayıp fotoğraf atar mısınız?

GPU-Z değerlerini atıyorum:
Ekran Alıntısı.PNG
Ekran Alıaantısı.PNG

Herhangi OC programı vs. kullanmıyorum. MSI Aftırburner yada ASUS GPU Tweak kullanmıyorum. Durduk yere aniden fanlar 3600 rpm de çalışıyor. Dereceyi düşürmeyi başardım. Fakat fanlar bir türlü düzelmedi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı