GPU O.C Nasıl Yapılır?

Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Mimar
Arkadaşlar bu konuyu 2 defa açtım ama yine de açacağım. Neyse ben Asus Rx 470 ekran kartını aldım. Gayet memnunum ama ben yine de sınırları zorlamak istiyorum. Overclock konusunda bilgim var denebilir. Ama çok detaylı bilgim yok. Ben şimdiden sorularıma başlayayim.

1) OC'u AMD'nin kendi Radeon ayarları Wattman'dan mı? Yoksa GPU tweak 2 üzerinden mi yapmalıyım?

2) Çekirdek saat hızını ve bellek saat hızını nasıl arttırmalıyım? (Bana bellek saat hızına oynama denmişti ama yine de sormak isterim)

3) Voltaj vermek gerekirse nasıl vermeliyim? (Gerçi her 2 yazılımda da otomatik kendisi ayarlıyor sanırım)

4) Güç Limiti diye bir şey var. Onu nasıl ayarlamalıyım?

Eksik bir sorum varsa siz tamamlarsınız. Tüm ilginizi bekliyorum. Bu konuda bayağı merakım var bir an önce sizin yardımlarınızla yapmak istiyorum. İyi forumlar... :)

Son düzenleyen: Moderatör:
1-Bilmiyorum ama galiba Wattman.
2-Unigine Valley indir, Gpu 20 arttir sonra unigine gir test et sonra 5 arttir unigine gir test et 5'er 5'er arttir test ederek.
Ekranda yirtilmalar, bozukluklar, renk toplari gördüğünde dur, son frekanstan 5 eksilt ve o stabil frekansla 30 dakka gpuyu zorlayan bi oyun oyna eğer hata vs almassan belleğe geç, alırsan -5 çıkarıp biraz daha oyna, Belleği 40 arttir sonra 10'ar 10'ar git ve her arttırdığında Unigine girip test et, Gpu ile yaptığın şeyleri yap.
3- 5mv 5mv verirsen sıkıntı olmaz.
4- Bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı