GPU PCI-e X16 yerine X8 kullanıyor

Pejosk

Hectopat
Selamlar. Bugün NVIDIA Denetim Masasında fark ettiğim bir şey dikkatimi çekti. RTX 2070'li bir laptopum var. NVIDIA Denetim Masasında sistem bilgisi kısmında PCI-e olarak X8 kullandığı dikkatimi çekti. GPU-Z indirip oradan da baktığımda aynı şeyi gördüm. Ekran kartı X16 kapasiteli ama X8 kullanıyor diyor. Birkaç yabancı forumda da aradım ama bir sonuca varamadım. Altında güç modu ile alakalı olabilir diyor ama yüksek performansta ve tüm tasarruflar kapalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar. Bugün NVIDIA Denetim Masasında fark ettiğim bir şey dikkatimi çekti. RTX 2070'li bir laptopum var. NVIDIA Denetim Masasında sistem bilgisi kısmında PCI-e olarak X8 kullandığı dikkatimi çekti. GPU-Z indirip oradan da baktığımda aynı şeyi gördüm. Ekran kartı X16 kapasiteli ama X8 kullanıyor diyor. Birkaç yabancı forumda da aradım ama bir sonuca varamadım. Altında güç modu ile alakalı olabilir diyor ama yüksek performansta ve tüm tasarruflar kapalı.
Belki kartı anakarta X8 olarak bağlamışlardır.

2080Ti gibi kartlarda bile X8 ile X16 arasında pek fark olmazken 2070 mobile için arada gözle görülecek bir fark bile olmaz. Bence çok takılmana gerek yok.

Selamlar. Bugün NVIDIA denetim masasında fark ettiğim bir şey dikkatimi çekti. RTX 2070'li bir laptopum var. NVIDIA denetim masasında sistem bilgisi kısmında PCI-e olarak X8 kullandığı dikkatimi çekti. GPU-Z indirip oradan da baktığımda aynı şeyi gördüm. Ekran kartı X16 kapasiteli ama X8 kullanıyor diyor. Birkaç yabancı forumda da aradım ama bir sonuca varamadım. Altında güç modu ile alakalı olabilir diyor ama yüksek performansta ve tüm tasarruflar kapalı.

Nereden bakılıyor.

GPU-Z programı ile. TechPowerUp
6 MB civarı bir şey. Açınca sağ kısımlarda bulabilirsin.

Aynı şeyden ben de şüphelendim. Bir kaç arkadaşım daha laptop kullanıyor ve hepsi x16 idi. Ondan ötürü konu açtım zaten. Biri 1050ti diğeri 2060'lı.
Ek Açıklama 2020-05-04 222834.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı