Çözüldü GPU saat frekansı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Enes_Kayikji

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, GPU saat frekansı nedir? Ne işe yarar? Otomatik ince ayarı etkinleştirdim ve 160MHz eklendi.

Çözüm
GPU Clock Speed adı verilen bu terim aslında GPU çekirdeklerinin ne kadar hızlı çalıştığını ifade eder. Ne kadar yüksek olursa sıcaklığa da dikkat etmek kaydı ile o kadar iyidir.
GPU Clock Speed adı verilen bu terim aslında GPU çekirdeklerinin ne kadar hızlı çalıştığını ifade eder. Ne kadar yüksek olursa sıcaklığa da dikkat etmek kaydı ile o kadar iyidir.

Çözüm
Arabanın hızı gibi, yani arttıkça performans artar. Tabii doğru ayarlar ve uygun soğutma sistemi lazım arttırmak isterseniz.

Vallahi kasada 4 adet fan var. Ayarlardan ekran kartının fan hızını da arttırabilirim. Ayarın fotoğrafını atarım o kaç olmalı? Veya 4 adet fan uygun mudur? Bahsettiğim ayarın fotoğrafını yükleyemiyorum maalesef fakat NVIDIA GeForce Experience performans ayarlarından fan hızı hedefi manuel olarak oradan ayarlanabilir.

GPU clock Speed adı verilen bu terim aslında GPU çekirdeklerinin ne kadar hızlı çalıştığını ifade eder. Ne kadar yüksek olursa sıcaklığa da dikkat etmek kaydı ile o kadar iyidir.

Peki siz söyleyebilir misiniz? Kasada 4 adet fan var, ayarlardan ekran kartı hızını da arttırabilirim. 4 adet fan uygun mu?

Son düzenleme:
Bunu deneyerek görmemiz gerekiyor Ekran kartı sıcaklığınızı değerlerinizi minik minik arttırtıktan sonra Benchmark yaparak test edin.

Donanım sıcaklığı izleme için HWInfo'yu benchmark için de Heaven Benchmark'ı tavsiye ederim.

Peki eğer yeterli olmazsa böyle kasanın ön tarafına koyabileceğim çok büyük olmayan soğuk üfleyen bir makine tarzı bir şey var mıdır?

Hava alımı bir yere kadar mantıklı ekran kartının temizliği ve termal macun kalitesi bir yerden sonra daha önemli.

Daha önce bilgisayarın tozunu almıştım ekran kartını toz alıcı şeylerle silsem olur mu? Termal macun iyi sıvı soğutması da var yani sıkıntı olmaz değil mi?

Bence karta bez vesaire değdirmeyin hava ile temizlendi ise tamamdır sıvı soğutma kaç mm?

120mm sanırım. Ben daha önce saç kurutma makinesi ile en soğukta böyle bir tozunu almıştım her şeyin kasanın içindeki. O yeterli midir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…