GPU server için hangi GPU kullanılıyor?

Makaleler
49
Makine öğrenimi, yapay zekâ, simülasyon ve benzeri çok ağır işlemleri yapmak için hangi GPU'lar kullanılıyor? Güçlü olarak 5090 var ama bu da çok ağır yükleri kaldırır. Belki daha değişik modeller vardır diye düşündüm.

İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
5090 pek yeterli değil aslında VRAM'den dolayı ve pek ekonomik de değil. Daha çok A100, H100, RTX 6000 Ada gibi tamamen AI kısmına yönelik grafik birimleri kullanılıyor.

Gerçekten mi soruyorsunuz yoksa dalga mı geçiyorsunuz? Yapay zeka modelleri direkt ekran kartı belleğine yüklenir, yüklenemezse cpu-ram offload yapılır ve bu da aşırı yavaş çalışmasına neden olur. VRAM dediğimiz şey ekran kartı belleği oluyor yani.

@The Tribal Chief hocam hesabınız 9500 mesaj, 2700 puan,12 de çözüm olunca bu kadar çok vakit geçirmiş, gelişmiş birisinin bunu sorması şaşırtıcı geldi. Ondan affalladık.

@The Tribal Chief hocam hesabınız 9500 mesaj, 2700 puan,12 de çözüm olunca bu kadar çok vakit geçirmiş, gelişmiş birisinin bunu sorması şaşırtıcı geldi. Ondan affalladık.
Ha tabii herkes her şeyi bilemeyebilir orası ayrı. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Yanlış anlaşılmasın yani. Öğrenmeye çalışmak çok hoş bir şey.

Kusura bakmayın. Biraz garip soru gibi. Ama bazen bildiğim şeyleri tastikletmek istiyorum. Her aklıma takılan soruyu buraya sorsaydım baş olmazdı. Mesela ChatGPT yerine Scholar'dan makale bakarak öğreniyorum. Okuması cabası ama bazen ister istemez sordum.

Hatam varsa affola.

Kusura bakmayın. Biraz garip soru gibi. Ama bazen bildiğim şeyleri tastikletmek istiyorum. Her aklıma takılan soruyu buraya sorsaydım baş olmazdı. Mesela ChatGPT yerine Scholar'dan makale bakarak öğreniyorum. Okuması cabası ama bazen ister istemez sordum.

Hatam varsa affola.
Yok hocam ne hatası. Elbette soru soracaksınız araştıracak ya da tartışıcaksınız. Aksine öğrenmeye çalışmanız süper bir şey. Bu merakı asla kaybetmeyin. Ne kusuru sadece dediğim gibi vram basit bir şey kalıyor bu camiada. Sizin hesabınızda baya bir gelişmiş olunca beklenmedik oldu. Elbette sorun basitte olsa 2+2 kaç diye bile sorun orası ayrı. Dediğim gibi bu araştırma huyunuzdan hiç vazgeçmeyin. Biz sadece şaşırdık hocam.

Yok hocam ne hatası. Elbette soru soracaksınız araştıracak ya da tartışıcaksınız. Aksine öğrenmeye çalışmanız süper bir şey. Bu merakı asla kaybetmeyin. Ne kusuru sadece dediğim gibi vram basit bir şey kalıyor bu camiada. Sizin hesabınızda baya bir gelişmiş olunca beklenmedik oldu. Elbette sorun basitte olsa 2+2 kaç diye bile sorun orası ayrı. Dediğim gibi bu araştırma huyunuzdan hiç vazgeçmeyin. Biz sadece şaşırdık hocam.
VRAM duymadım desem yeridir hocam. Pek bunlarla alakalı değilim. Öğrenmeye çalışıyorum. Sorduktan hemen sonra internete baktım ve öğrendim. Buraya böyle sormak hata oldu. Dediğim gibi sıkıştığım zaman yapay zeka kullanırım. Makale okumak zevkli oluyor. Şu sıralar LLM hakkında bir şeyler bakıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı