GPU server için hangi GPU kullanılıyor?

VRAM duymadım desem yeridir hocam. Pek bunlarla alakalı değilim. Öğrenmeye çalışıyorum. Sorduktan hemen sonra internete baktım ve öğrendim. Buraya böyle sormak hata oldu. Dediğim gibi sıkıştığım zaman yapay zeka kullanırım. Makale okumak zevkli oluyor. Şu sıralar LLM hakkında bir şeyler bakıyorum.
Yok hocam ne olursa olsun sorun çekinmeyin. Belki ordan duyamicağınız bir bilgi bulursunuz. Ya da kafanıza bir yer takılır vs. Dediğim gibi sadece beklenmedikti. Mesela bende LLM i daha önce hiç duymadım. Herkesin ilgi alanı farklı hocam. Benim ilgim arabalar ve yarışlar. Mesela oradaki bilgileri siz duymamışsındır ya da sizin ilgi alanınız atıyorum dağcılıktır oradaki bilgileri ben hiç duymadım. Eğer soru kötü amaçlı değil gerçekten öğrenmek içinse isterse en basit bilgi olsun yinede sorun hocam adla çekinmeyin. Bırakın her şeyi bildiğini sananlar dalga geçsin ya da küçümsesin. Asıl bilgisizler onlar. Siz araştırıp öğreniyorsunuz sonuç olarak. En önemlisi bu. Yanlış bir algı yaratıysam ya da hevesini kırıp sizi biraz üzdüysem kusura bakmayın affola.

Neyse. Asıl konuya gelirsek kaileena arkadaşımızında dediği gibi orda onun için yapılmış özel gpular kullanıyorlar. Orda Amaç oyun değilde yapay zeka için vram oluyor. 96gb vramli modeller falan var mesela. Ya da geçen yapay zeka için mini bir bilgisiyar tanıtmışlardı da adını unuttum şimdi.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı