GPU sıcaklığı 100 derece olursa ekran kartı zarar görür mü ?

Makaleler
4
Arkadaslar benim bilgisiz abim 15 dakika önce bilgisayara geçti. Yaklaşık 20-25 dakika oynadıktan sonra bir anda aklıma geldi ve hemen bilgisayarı alıp GPU sıcaklığına baktım. Hiç fan ayarı yapmamış fanlar dönmüyordu ve GPU sıcaklığı 100 derece idi. Yaklaşık 25 dakika böyle oynamış. Bu sure zarfında GPU sıcaklığının sürekli 100 derece olması ekran kartına herhangi bir zarar verir mi?

Bir şey oldu mu? Hala çalışıyor mu? Dün gece benim de başıma aynı şey geldi çok korkuyorum 2 aylık kart. Aslında GPU'ya bir şey olmasından değil de VRAM'lere bir şey olmasından korkuyorum çünkü 110 derece sınır ben tahminen 120-125 derecede 25-30dk oyun oynadım. Gece gece oyun giren kafamı...

Merak etmeyin, sık tekrarlanmadığı sürece bir sorun olmayacaktır. Ekran kartımın fanının bozulduğu ve benim bir ay sonra fark ettiğim bir dönem vardı. Eski nesil bir karttı, yeni nesil kartlarda bu tür problemlerin olmayacağını düşünüyorum.
Bir şey oldu mu? Hala çalışıyor mu? Dün gece benim de başıma aynı şey geldi çok korkuyorum 2 aylık kart. Aslında GPU'ya bir şey olmasından değil de VRAM'lere bir şey olmasından korkuyorum çünkü 110 derece sınır ben tahminen 120-125 derecede 25-30dk oyun oynadım. Gece gece oyun giren kafamı...

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı