GPU Tweak Kullanıldığında Oyunlar Açılmıyor

tahayusuf23

Hectopat
Yer
Elazığ
Daha fazla  
ASUS ROG STRIX 2070 kartım var. GPU Tweak 2 programını açınca oyunlar açılmıyor. GPU Tweak kullanmak zorundayım fanlar %15'in altında çalıştırınca fanlar bir yere sürtüyormuş gibi ses çıkarıyor. O yüzden çözümü var mıdır?

"Sadece oyunlarda" %18'den başlama gibi bir durumu yok maalesef. En düşük hız 18 olduğu için, sistemi açtığınız gibi %18 ile çalışmaya başlayacak kart. Dilerseniz 1 tane ekstra profil oluşturursunuz, normal kullanımda varsayılan olarak otomatik fan profili, oyuna girerken de manuel yapılandırdığınız 2. profili seçersiniz. Bu durum otomatik olmuyor tabii kullanim amacınıza göre Afterburner'dan profil değiştireceksiniz sadece.

Öyle yapacam daha mecbur

%18 hızı en düşük olarak ayarlayacaksiniz, surtme sesini duymamak icin yapıyorsunuz sonuçta. Oyunlarda %18 calismayacak, kademe kademe sicakliklara göre fan hızını arttıracaksınız. Yapmaniz gereken tek sey en düşük sıcaklık değerini 0 derece yapıp 1. hızı % 18 yapmak. Atıyorum 2. dereceyi de 35 derece yapıp hızını %29, 3. ye 46 derece yapıp hızını %37 diyerekten kademe kademe ayar çekersiniz hiçbir problem kalmaz. Verdiğim değerler lafın gelişi, isterseniz bir anda daha yüksek hızları koyarsınız ama gerek yok. %18'den %50 ye fırlatmaya gerek yok hızı. Kademe kademe yapın ki rulmanlar zarar görmesin.

Anladım hocam afterburnerdan bu ayar vardı galiba.

Evet, Afterburner'da fan profili ayarlama seçeneği mevcut. Afterburner ayarlarında başlangıçta minimize olarak baslat seçeneği var, onu da isaretlerseniz sizin için kolaylık olur. Sistemi her açtığınızda uygulamayı da açmakla ugrasmazsiniz.

Yıl olmuş 2021 GPU Tweak hala düzelmemiş. Arkada açıkken sadece oyunlar değil ekran alıntısı aracı bile açılmıyor. 1sn gösterip kapanıyor. Çözümü var mıdır bilen var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…