GPU Tweak overclock sonrası ekranda bozulma sorunu

holysentinel

Kilopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler arkadaşlar. Binbir zorlukla aldığım MSI R7 240 ekran kartıma Asus GPU Tweak programı ile overclock yapmak istedim. Lakin ayarlar konusu biraz abartıp herşeyi en üste aldım(voltaj vermeden). Daha sonra ekran mozaikleşti,açıp kapattım sorun devam ediyordu.

Dosya Ekleri

• 05eb8764-8152-4834-bc96-79839106ca77.jpg
    176,4 KB · Görüntüleme: 290
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Msı ekran kartına Msı Afterburner ile OC yapılmalırsa, daha sağlıklı olur.
Kaç Mhz'lik OC yaptınız?

Geçen bende sen gibi aynı hatayı yaptım. 100, 100 artırıyodum RAM'leri ve GPU'yu baktım kartta tık yok direk sona aldım, ekran benek benek oldu. Sonra program hata verdi kapandı. Msi afterburner'i açınca karta ait hiçbir bilgi gelmiyordu. Açıp kapayarak düzeltmiştim sorunu. Senin sorunun büyük ihtimal bilgisayar açılırken program direk ekran kartına ayarları uygulayıp sorun çıkartıyor. Ekran kartını söküp tümleşikten bağla programı kaldır ya da güvenli moddan açıp programı kaldırmayı dene. İnşallah düzelir.

Eğer Windows açılırken yani siyah ekranda iken bozulma varsa arkadaşın da dediği gibi Vram'leri yakmış olma ihtimalin yüksek. Sen gene de kontrollerine devam et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…