GPU undervolt, CPU darboğazını giderebilir mi?

Takılmalar sıcaklık kaynaklı olabilir mi?

Sıcaklık sorunum yok hocam. İşlemci 60-65, Ekran kartı 70 civarlarında.

Sıcaklıktan dolayı Boost frekansına erişemiyor olabilir.

i5-7400 4 çekirdekte Max 3.3GHz destekliyor hocam benim de oyun içinde sürekli 3.3GHz sabit çekirdek frekansları.

Arkadaşlar bıraktığım linkte oyun için ekran kaydım var. Sorunun ne kadar kötü olduğunu sizde görün isterim. Öneriniz varsa belirtirseniz sevinirim.
Oyun başı FPS düşük oluyor ama 5 dakika falan sonra FPS düzeliyor düzelmesine de takılmalar devam ediyor.
Tüm grafik ayarlarını denedim, NVIDIA Denetim Masası ayarlarını denedim, Güç Planlarının hepsini denedim, NVIDIA'nın önerdiği ayarları denedim gene olmadı.

Sorun sadece PUBG'de değil Apex gibi oyunlarda da var.

Son düzenleme:
Sıcaklık sorunum yok hocam. İşlemci 60-65, Ekran kartı 70 civarlarında.

i5-7400 4 çekirdekte Max 3.3GHz destekliyor hocam benim de oyun içinde sürekli 3.3GHz sabit çekirdek frekansları.

Arkadaşlar bıraktığım linkte oyun için ekran kaydım var. Sorunun ne kadar kötü olduğunu sizde görün isterim. Öneriniz varsa belirtirseniz sevinirim.
Oyun başı FPS düşük oluyor ama 5 dakika falan sonra FPS düzeliyor düzelmesine de takılmalar devam ediyor.
Tüm grafik ayarlarını denedim, NVIDIA Denetim Masası ayarlarını denedim, Güç Planlarının hepsini denedim, NVIDIA'nın önerdiği ayarları denedim gene olmadı.

Sorun sadece PUBG'de değil Apex gibi oyunlarda da var.

Muhtemelen oyunun optimizasyonu kötü olduğundan ve işlemciniz 4/4 çekirdek olduğundan sorun yaşıyorsunuz. CS:GO'da ve Valorant'da nasıl?

Muhtemelen oyunun optimizasyonu kötü olduğundan ve işlemciniz 4/4 çekirdek olduğundan sorun yaşıyorsunuz. CS:GO'da ve Valorant'ta nasıl?

Onlarda sıkıntım yok. PUBG, Apex gibi oyunlarda sıkıntı çok. Eskiden böyle değildi son 1 senedir bu kadar kötü.
Aslında i5-7400 1050 Ti'ı besleyebilen bir işlemci fakat tam yeterli değil. Daha düşük GTX 760, RX 560 gibi kartların testlerini izlediğimde böyle sorunların olmadığını GPU-CPU uyumu olduğunu fark ettim o yüzden bende ekran kartının potansiyelini azıcık düşürmek istiyorum.

SSD mi kullanıyorsunuz HDD mi?

SSD daha yeni geçtim HDD'den. Aynı sorun.

Ekran kartıma MSI Afterburner ile Core ve Memory frekanslarını düşürdüm ve gerçekten işe yaradı. En kalabalık yere atladığımda bile işlemci kullanımım %95'i geçmiyor ekran kartım ise sürekli %90 üzerinde çalışıyor. Ekran kartı darboğazı sorunu da yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
95'e 90 da iyi değer gözükmüyor. Yine darboğaz gözüküyor ama engel yoksa devam edin.

95'e 90 da iyi değer gözükmüyor. Yine darboğaz gözüküyor ama engel yoksa devam edin.

Hocam şöyle: Core ve Memory frekansı dışında bir de Power limiti düşürdüm şu an biraz daha iyi çünkü Power limiti düşürmeden önce hala takılmalar az da olsa vardı. Şu an takılmalar minimuma indi fakat hala ekran kartı bazen %90'ın altına düşüp CPU %90'ın üstüne çıktığı durumlar oluyor. Tabii ayarları fazla kısınca az da olsa FPS'de azalma oldu ama en azından takılmalar gitti. Sizin eğer önerebileceğiniz bir ayar falan varsa belirtirseniz sevinirim hocam.

Hocam benim sorun düzelmemiş. Oyun içinde hala daha işlemci kullanımı %100. MSI Afterburner üzerinden tüm her şeyi en düşüğe aldığım halde bile bazen GPU kullanımım %50'lere kadar düşebiliyor. Sizin önerebileceğiniz bir ayar falan var mıdır?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı