Undervolt ile GPU sıcaklığı düşer mi?

Pagex

Centipat
Biraz bakmama rağmen tam bir bilgi bulamadım. Undervolt işlemi işlemciye uygulanıyor anladığım kadarıyla peki bunun GPU sıcaklığına bir etkisi oluyor mu?
Sistemimde R5 2600 ve RX 580 Armor 8G OC bulunuyor. İşlemci de Wraith Max soğutucu var ve maksimum 50 derece görüyorum oyunlarda. Ancak ekran kartım 85 86 değerlerini gördüğü oluyor. Kasamda önde 3 arkada 1 fan var ve fan hızları oto. Güzel hava aldığını düşünüyorum ki işlemci sıcaklığım iyi gözüküyor. Benim undervolt yapmam bu GPU sıcaklığını düşürmeme fayda sağlar mı? Undervolt sisteme bir zararı var mı? Ne kadar düşürmeliyim? FPS düşücekse bile sıcaklığım azalsın diyorsam ne gibi yöntemler önerirsiniz? Afterburner programındaki maksimum sıcaklık değeri(90 default) sistemin kapanacağı sıcaklık mıdır yoksa o sıcaklığa gelmemek için fan artırıp Perf düşüreceği nokta mı? Çok sorum var benim için hepsi önemli şimdiden teşekkürler. (DA-V4 R5 2600 yükseltilmiş hali. RAM 2 katına çıkarılıp 16 GB yapıldı. )

Ekran kartı için: MSI Afterburner'dan voltajı -100mV yapın. 1 saat oyun oynayın baktınız sıkıntı yok 120 de yapabilirsiniz.

Ben -125 ile kullanıyorum ve -140mV'lerde bile kullandım sorun yaşamadım.

Undervolt sıcaklığı düşürür zararı yoktur.

Bknz: RX 580 Undervolt Rehberi
Son sorunuzu gözden kaçırmışım.

Afterburner programındaki maksimum sıcaklık değeri(90 default) sistemin kapanacağı sıcaklıktır.

Son düzenleme:
Biraz bakmama rağmen tam bir bilgi bulamadım. Undervolt işlemi işlemciye uygulanıyor anladığım kadarıyla peki bunun GPU sıcaklığına bir etkisi oluyor mu?
Sistemimde R5 2600 ve RX 580 Armor 8G OC bulunuyor. İşlemci de Wraith Max soğutucu var ve maksimum 50 derece görüyorum oyunlarda. Ancak ekran kartım 85 86 değerlerini gördüğü oluyor. Kasamda önde 3 arkada 1 fan var ve fan hızları oto. Güzel hava aldığını düşünüyorum ki işlemci sıcaklığım iyi gözüküyor. Benim undervolt yapmam bu GPU sıcaklığını düşürmeme fayda sağlar mı? Undervolt sisteme bir zararı var mı? Ne kadar düşürmeliyim? FPS düşücekse bile sıcaklığım azalsın diyorsam ne gibi yöntemler önerirsiniz? Afterburner programındaki maksimum sıcaklık değeri(90 default) sistemin kapanacağı sıcaklık mıdır yoksa o sıcaklığa gelmemek için fan artırıp Perf düşüreceği nokta mı? Çok sorum var benim için hepsi önemli şimdiden teşekkürler. (DA-V4 R5 2600 yükseltilmiş hali. RAM 2 katına çıkarılıp 16 GB yapıldı. )
Kardeş ısı problemini çözebildinmi?
Aynı ekran kartına sahibim sıcaklık problemim var.

Ekran kartın çok ısınıyorsa MSI Afterburner'da fan ayarlarını destekliyorsa fan Speed'in altında 2 seçenek var 1 tane profil bir tane de büyük a gibi bir şey var onların ikisini de açarsan fan hızını otomatiğe alıyor ve fanların ömrünü uzatıp sürekli hızlı çalışmayacağı için sesler de azalıyor ve mesela 80 derece oldu fan 95% de falan çalışıyor yani soğutur iyice gene işe yaramadıysa kasanın camını açabilirsin ama hızlı tozlanır temizlerim diyorsan kasanın camını açabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı