GPU undervolt işlemi sonrası sonuçlar nasıl?

Selam dostlar. Bu aralar RTX 2060 karta ilk defa undervolt denemeleri içerisindeyim ve sanırım benim için kafi stabiliteyi resimdeki gibi 900mv +100 ayarı ile normalde neredeyse yükte çalıştığı MHz'lerde yaklaşık 6-7 derece düşerek yakaladım. Sizce bu işlemin bir zararı olur mu karta ve tabloda yanlış/garip görünen bir durum var mı?

1undervolt.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Kartın tam yükte 900mv ve 1890Mhz'de çalıştığına emin misiniz? Çünkü gördüğüm kadarıyla 900mv-1890mhz noktasından sonra düzleşme yok.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-07-09 191541.png
    Ekran görüntüsü 2021-07-09 191541.png
    227,1 KB · Görüntüleme: 75
Kartın tam yükte 900mv ve 1890Mhz'de çalıştığına emin misiniz? Çünkü gördüğüm kadarıyla 900mv-1890mhz noktasından sonra düzleşme yok.

Ayarı yapıp +100'e çektikten sonra L tuşuna bastığımda resimdeki gördüğünüz dikey sarı doğru çıkıyor ve o arkadaş limitliyor anladığım kadarıyla. Denemeleri yaparken bir keresinde o tuşa basmayı unutup kaydettiğimde Mhz yükselmişti. Heaven Benchmark ile testleri gerçekleştirirken %99 %100 civarı yüklerde o Mhz'lerde çalışıyordu.

Keşke EVGA da Precision X1'e L tuşu getirse 🙂 Undervolt işleminin herhangi bir zararı olmaz. Aksine yararlıdır 3080 de 2-3 FPS feda ederek sıcaklıkta 10 dereceden fazla düşüş aldım. Stok haliyle 75-80 derece, undervolt ile 900mv-1905mhz ayarlarında 65-67 derecelerdeyim.

Keşke EVGA da Precision X1'e L tuşu getirse 🙂 Undervolt işleminin herhangi bir zararı olmaz. Aksine yararlıdır 3080 de 2-3 FPS feda ederek sıcaklıkta 10 dereceden fazla düşüş aldım. Stok haliyle 75-80 derece, undervolt ile 900mv-1905mhz ayarlarında 65-67 derecelerdeyim.

Bir sorum daha olacaktı hocam bu ayardan sonra sıcaklıklık konusunda problem yok gibi boştaki durumunda fakat Mhz yüksek gözüküyor. Sizde de böyle mi acaba? Eğer böyle kalıyorsa profil olarak kaydettim zaten ve oyuna girerken profili yükleyip, işim bittiğinde de default haline çekip Mhz'in düşmesine olanak sağlamak gibi bir fikir geldi aklıma.

SS.png

Bir sorum daha olacaktı hocam bu Curve ayarından sonra sıcaklıklık konusunda problem yok gibi boştaki durumunda fakat Mhz yüksek gözüküyor. Sizde de böyle mi acaba? Eğer böyle kalıyorsa profil olarak kaydettim zaten ve oyuna girerken profili yükleyip, işim bittiğinde de default haline çekip Mhz'in düşmesine olanak sağlamak gibi bir fikir geldi aklıma.

Eki Görüntüle 1101978
Boşta böyle olmaması gerekiyor. Nvidia denetim masası>3D ayarlarının yönetilmesi>Güç yönetim modu performans ayarındaysa normale döndürmeyi deneyin.

Boşta böyle olmaması gerekiyor. NVIDIA denetim masası>3D ayarlarının yönetilmesi>güç yönetim modu performans ayarındaysa normale döndürmeyi deneyin.

NVIDIA denetim masasında uyarlamalı şeklinde kullanıyorum. Afterburner'da defaulta alınca Mhz kendi kendini ayarlıyor her zamanki gibi fakat bu ayar profilindeyken direkt Mhz'i sabitliyor sanırım. Biraz daha göz gezdireceğim.

Son düzenleme:
NVIDIA denetim masasında uyarlamalı şeklinde kullanıyorum. Afterburner'da defaulta alınca Mhz kendi kendini ayarlıyor her zamanki gibi fakat bu ayar profilindeyken direkt Mhz'i sabitliyor sanırım.
Aynı sorunu söylediğim yerde ki ayarı normale alarak çözmüştüm. Böyle kalırsa boşta ki sıcaklık sürekli yüksek olur. Resimde frekans değerleri en yüksekte olduğu için boşta olmasına rağmen %28 fanla 52 dereceleri zorluyor. Sanırım L tuşundan kaynaklı olabilir. İlk mesajımda attığım resimde ki gibi L kullanmadan 900mv-1890mhz yapmayı deneyebilirsin.

Aynı sorunu söylediğim yerde ki ayarı normale alarak çözmüştüm. Böyle kalırsa boşta ki sıcaklık sürekli yüksek olur. Resimde frekans değerleri en yüksekte olduğu için boşta olmasına rağmen %28 fanla 52 dereceleri zorluyor.

Şöyle bir rehber daha buldum bizzat aynı durum. Arkadaş video sonunda benim düşüncem gibi düşünmüş. Oyuna girerken profili yükleyip işiniz bitince de default haline çekin diyor. Ayrıca sizin dediğiniz gibi normale alıp da bi ne var ne yok bakacağım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı