kopkeliekmek
Hectopat
Dostlar merhaba. Laptoptumda GTX950M ve i5 7200U var. Cihazda batarya olmadığı için hem CPU hem de GPU'ya yük binince cihaz kapanıyor. Bir anda fişten çekmiş gibi kapanıyor. Çözümü batarya alarak ek güç desteği sağlamak biliyorum ama şu anlık alamam. 1000 lira bir bataryaya şu an veremem yani dostlar. Burada hız düşürerek ikisinin de daha az güç harcamasını sağlamak istiyorum. Bu şekilde cihaz kapanmayacak ve yeterli gücü sağlayabilecek. Cihazın orijinal adaptörü 120W orijinal adaptörle de yük bindirsem kapanıyor 150W adaptörle de güç bindirsem kapanıyor. Yüksek grafikli oyun oynamak istiyorum ama kapanıyor. Dahili grafik birimi de hiç güçlü değil. Batarya al diyerek boş mesaj yazmak yerine yardımcı olursanız sevinirim.
Afterburner ile 2 Core clock ve Memory clock ayarını en düşüğe çekip kaydettim ama FurMark testi sırasında kapanmıyor ama CPU-Z üzerinden aynı anda 2 bench test yapınca kapanıyor. Yüksek grafikli bir oyun açsam hem GPU hem de CPU Full yükte çalışacak ve yine kapanacak.
Başka bir yol olarak uygulamalara CPU'yu şu kadar kullan GPU'yu şu kadar kullan diyerek sınırlandırma yapılabiliyor mu? Bu da işe yarayacaktır. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Afterburner ile 2 Core clock ve Memory clock ayarını en düşüğe çekip kaydettim ama FurMark testi sırasında kapanmıyor ama CPU-Z üzerinden aynı anda 2 bench test yapınca kapanıyor. Yüksek grafikli bir oyun açsam hem GPU hem de CPU Full yükte çalışacak ve yine kapanacak.
Başka bir yol olarak uygulamalara CPU'yu şu kadar kullan GPU'yu şu kadar kullan diyerek sınırlandırma yapılabiliyor mu? Bu da işe yarayacaktır. Bilgilendirirseniz sevinirim.