GPU ve CPU Senkronizasyonu

Yakın zamanda bir karar veremem gerekiyor ve kesinlikle de intel almak istemiyorum. Haliyle RX 5700 XT'ye uyabilecek en iyi işlemciyi bulmam gerekiyor. O yüzden bu konu üzerinde çok duruyorum. Eğer alacaksam her şey sağlam olsun istiyorum.

Yakın zamanda bir karar veremem gerekiyor ve kesinlikle de intel almak istemiyorum. Haliyle RX 5700 XT'ye uyabilecek en iyi işlemciyi bulmam gerekiyor. O yüzden bu konu üzerinde çok duruyorum. Eğer alacaksam her şey sağlam olsun istiyorum.

3600 al en ufak sıkıntı yaşarsan iban atarsın özelden işlemci paranı yollarım millete takılma :)

3600 al en ufak sıkıntı yaşarsan iban atarsın özelden işlemci paranı yollarım millete takılma :)
Ben de 3600 veya 3600X'in bir sıkıntı yaşatacağını düşünmüyorum aslında. Büyük ihtimalle bunlardan birini alacağım. Sonuç olarak overclock sonrasında max performansı bana her türlü yetecektir. Parası sıkıntı değil her şeyin iyisi olsun yeter. Her şey için teşekkürler 👍

Ben de 3600 veya 3600X'in bir sıkıntı yaşatacağını düşünmüyorum aslında. Büyük ihtimalle bunlardan birini alacağım. Sonuç olarak overclock sonrasında max performansı bana her türlü yetecektir. Parası sıkıntı değil her şeyin iyisi olsun yeter. Her şey için teşekkürler 👍

oc gerekmez bile oyun oynuyoruz sadece 3600x al o zaman ileride 30xx işlemciler olur oc falan yaparsın o zaman en temizi.

3600 almanı öneririm. X ile arasındaki tek fark fiyat diyebiliriz (detaylara inmedikçe, gözle görünür fark yok). Ayrıca o işlemciyi alıp, overclock yaparsan yazık etmiş olursun :D

Ryzen'ler zaten kendi kendine ihtiyacı olduğunda GHz'yi yükseltip azaltabiliyor. Ryzen 5 2600 kullanıyorum ve boşta 1.90-2.50 GHz seviyelerinde iken, oyuna girince otomatik 3.70-3.90 GHz'lere kadar çıkıyor.

Overclock yapmayı da denedim, yaptığımda her zaman sabit olarak 3.85'de kalmıştı, hem ısındı hem gereksiz yoruldu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı