GPU virüsü olduğunu nasıl anlaşılır?

Ademsh

Hectopat
Katılım
13 Temmuz 2020
Mesajlar
286
Çözümler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
H110M PRO VD-İ5 6500-GTX 750 Tİ-16GB DDR4 3200MHZ
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar PC sıfırlamadan önce oyunlarda load bölümlerinde oyundan atıyordu. Anlamıştım ki trojan yemişim trojani de büyük ihtimallet silinen fotoğrafları almaya çalıştığım bilinmeyen bir uygulamadan dolayı yedim. PC Kaspersky ile taratıp trojani silip PC sıfırladım lakin hala sorun var gibi Windows Defender "virüs tehdit bölümüne girince hata alıyorum. Uygulama denetleyicisini açmıyor açınca kapanıyor sonra sistemi Kaspersky ile ve ESET vs birkaç program ile yine tarattım bir tehdit bulunmadı sc /scannow yapıp da Windows da bozuk bir şey varsa onarsın dedim onda da bir şey olmadı. Lakin Kaspersky'de bir uyarı almıştım "Windows dosya adlarında uzantılar görüntülenemiyor yazıyordu düzeltim ama oyunlarda ekran kartı boşta dursam bile %100 kullanıma giriyor hala şüphem var acaba nasıl anlayabilirim ya da nasıl bulabilirim? Format şu an atamam okullar bitince atabilirim.

Ekran Görüntüsü (1).png


Ekran Görüntüsü (2).png


Ekran Görüntüsü (2).png


Ekran Görüntüsü (1).png
 
Görev Yöneticisi'ni aç, buradan GPU kullanan uygulamayı bul ve sil. Görev Yöneticisi'ni açtığın anda virüs kendini kapatıp gizleniyorsa, bellek kullanımından tespit edebilirsin ve bu şekilde yok edebilirsin. Bunun haricinde bu konuda bilgi sahibi değilim, ne zaman bilgisayarıma yabancı bir şey girse bu şekilde hallettim kolay gelsin. Virüsü Bellek kullanımı kısmında tespit etme olasılığın %100 dür, çünkü virüs çalışabilmesi için belleğe yüklenmesi gerekir. Bu bakımdan dikkatli olursan kesin olarak virüsten kurtulabilirsin.
 
Görev Yöneticisi'ni aç, buradan GPU kullanan uygulamayı bul ve sil. Görev Yöneticisi'ni açtığın anda virüs kendini kapatıp gizleniyorsa, bellek kullanımından tespit edebilirsin ve bu şekilde yok edebilirsin. Bunun haricinde bu konuda bilgi sahibi değilim, ne zaman bilgisayarıma yabancı bir şey girse bu şekilde hallettim kolay gelsin. Virüsü bellek kullanımı kısmında tespit etme olasılığın %100 dür, çünkü virüs çalışabilmesi için belleğe yüklenmesi gerekir. Bu bakımdan dikkatli olursan kesin olarak virüsten kurtulabilirsin.

Hocam GPU kullanımı normal oyunda olmayınca bellek kullanımdan nasıl bulacağım isimleri nasıl oluyor acaba.
 
Hocam GPU kullanımı normal oyunda olmayınca bellek kullanımdan nasıl bulacağım isimleri nasıl oluyor acaba.
Bellek kullanımı değil, bellek kullanan uygulamalara bakacaksın hocam. Görev yöneticisi sana bunu gösterir. Virüsü ise ismine ve simgesine bakarak anlayabilirsin. Kimi virüsler, renkli temalı simgeler kullanır dikkat çekmemek için, isimleri de o şekildedir, şüphelendiğin programı çevrimiçi arat. İnternette o programın virüs olduğunu öğrenebilirsin.
 
Bellek kullanımı değil, bellek kullanan uygulamalara bakacaksın hocam. Görev Yöneticisi sana bunu gösterir. Virüsü ise ismine ve simgesine bakarak anlayabilirsin. Kimi virüsler, renkli temalı simgeler kullanır dikkat çekmemek için, isimleri de o şekildedir, şüphelendiğin programı çevrimiçi arat. İnternette o programın virüs olduğunu öğrenebilirsin.

Hocam simdi haklısınız ama bellek kullanımında sadece isim yazıyor spybot ile tarattım bazu şeyleri buldu sildim ben eve gidiyim bakacağım yine.

Hocam simdi haklısınız ama bellek kullanımında sadece isim yazıyor spybot ile tarattım bazu şeyleri buldu sildim ben eve gidiyim bakacağım yine.

Sorunu buldum Regedit'e kalmış bir trojan kalıntıları vardı bunlarda Windows Defender ve ulgulama ve tarayıcı denetleyicisini kapatıyor onları sildim şu an düzeldi ama bunu çoğu insan bulamaz eğer sorun benimki gibise fotmat atmanız en sağlıklısı ve güveniliri olur.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı