GPU'su takıp çıkartılabilen laptop var mı?

cafyon

Hectopat
Laptop tabirini hiç sevmem. Uzun uzun dizüstü bilgisayar ya da defter bilgisayar demeyi tercih ederim. Ama haydi laptop olsun.
Aslında sorduğum şey de "toplama" değil. Gerçek anlamda toplama laptop olmadığını biliyorum. Ama az buçuk, osunu busunu sahibinin değiştirebileceği şekilde, lehimli değil de slotlu yapıda bir şey var mı diye merak ediyorum. Yani "toplama"dan ziyade "kullanıcı tarafından konfigüre edilebilir, özelleştirilebilir" tarzda laptop var mı, sorduğum şey.
Eskiden Monster vardı. Pro GPU dahi takılıp çıkartılabiliyordu. Hiç satın almadım. Yarım günlük bir demosuna şahit oldum.
Böyle bir laptop var mı günümüzde?
Elbette, disk, bellek gibi basit şeyler değil sorduğum. GPU, işlemci, LAN NIC, WLAN NIC, Bluetooth aygıtı, USB kartı, belki ekran... gibi baba bileşenler.

Son düzenleme:
Hocam zaten çıkartıp takılabiliyor. Yani istersen çıkartabilirsin lakin o laptopa uygun ekran kartı bulmak çok zor. O ince şekilde bulunması zor.

Hocam zaten çıkartıp takılabiliyor. Yani istersen çıkartabilirsin lakin o laptopa uygun ekran kartı bulmak çok zor. O ince şekilde bulunması zor.
Ne yazık ki yönetim, konu başlığımı değiştirdiği için içerik şaşmış. GPU çipini kastetmedim. Yukarıda da yazdığım gibi, slot şeklinde değiştirilebilen GPU kartı. Yani mini-PCIe örneğin. Keza yalnız GPU değil merak ettiğim.

Laptop tabirini hiç sevmem. Uzun uzun dizüstü bilgisayar ya da defter bilgisayar demeyi tercih ederim. Ama haydi laptop olsun.
Aslında sorduğum şey de "toplama" değil. Gerçek anlamda toplama laptop olmadığını biliyorum. Ama az buçuk, OS'unu busunu sahibinin değiştirebileceği şekilde, lehimli değil de slotlu yapıda bir şey var mı diye merak ediyorum. Yani "toplama"dan ziyade "kullanıcı tarafından konfigüre edilebilir, özelleştirilebilir" tarzda laptop var mı, sorduğum şey.
Eskiden Monster vardı. Pro GPU dahi takılıp çıkartılabiliyordu. Hiç satın almadım. Yarım günlük bir demosuna şahit oldum.
Böyle bir laptop var mı günümüzde?
Elbette, disk, bellek gibi basit şeyler değil sorduğum. GPU, işlemci, LAN nıc, WLAN nıc, Bluetooth aygıtı, USB kartı, belki ekran... Gibi baba bileşenler.

Laptopların ekran kartları aynı işlemci gibi direkt anakarta monte edilir ancak masaüstü bilgisayarlarda kendine özel slotu vardır oyuncu laptoplarını çok açmadım bakmadım bugüne kadar kurcaladığım bütün laptoplar bu şekilde idi GPU'su takıp çıkarılan bir laptop olacağını çok sanmam varsa da çok yoktur takıp çıkarılma özelliğini eklemekle uğraşsalar laptop çok kalın olur.

Elbette hocam. Mesela LAN NIC çıkarıp takılabiliyor. İşlemciyi bilmiyorum, GPU için laptopa özel şekilde üretilmiş GPU lazım ki sığsın ve çalışsın.

Framework markasını araştırın. Tam olarak yükseltilebilir, konfigüre edilebilir, modüler laptoplar yapmak üzerine kurulmuş yeni bir firma. LinusTechTips sahibi Linus Sebastian'ın hisse sahibi olduğu bir firma, ben de onun videolarından tanıştım.

Aslında var hem işlemcisi hem ekran kartı değişen laptoplar, ama çok pahalıya geliyor yeni kart almak ve anakartın desteklediği kartlar ile stok kart arasında dağlar kadar fark olmuyor.

Laptopların ekran kartları aynı işlemci gibi direkt anakarta monte edilir ancak masaüstü bilgisayarlarda kendine özel slotu vardır oyuncu laptoplarını çok açmadım bakmadım bugüne kadar kurcaladığım bütün laptoplar bu şekilde idi GPU'su takıp çıkarılan bir laptop olacağını çok sanmam varsa da çok yoktur takıp çıkarılma özelliğini eklemekle uğraşsalar laptop çok kalın olur.
İlk mesajımda da yazdığım gibi...
Eskiden Monster'ın tam anlattğım gibi, slot şeklinde GPU kartı yuvası vardı. Tek merakım GPU değil. Baba bileşenleri tak çıkar yapılabilien laptop günümüzde var mı, onu merak ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı