GPU'suz sistem mi yoksa hazır OEM sistem mi?

Bütçe
20-30 bin arası

Earthsea

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba, bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Uzun vadeli olsun, oyun oynamak olsun (hemen parçaları alıp oynama gibi amacım yok), kodlama, IDE'lerde ve sanal makinalarda yormadan kullanabileceğim masaüstü bir sistem düşünüyorum. İki seçeneğim var gibi ilki iyi bir işlemci, anakart, RAM ile 1-1, 5 yıl idare etmek ve sonrasında RTX 5000 serisi bir ekran kartı ve ona göre 850-1000W civarı PSU almak. Diğer bir seçenek ise Vatan, İtopya veya GaminGen.TR gibi yerlerden hazır sistem almak.

İleride dil modelleme ile uğraşmayı hedefliyorum. Bu yüzden eğer hazır sistem alacaksam da içinde 4060 Ti 16 GB olması hem oyun hem de yapay zeka konusunda benim beklentileri mi karşılar mı ya da idare eder mi? Ayrıca elimde 1080p monitör, kasa(sadece mikro ATX destekliyor), güç kaynağı ve SSD zaten var.

GPU'suz sistem:
Ryzen 7 7700 Tray+Stok Soğutucu( APU kadar değil ama işlemcinin içindeki GPU ile basit, webde gezme gibi işleri de idare edebilirim ya da tavsiyeye açığım)
Asus TUF Gaming B650M-E Wifi
G Skill DDR5 2x16Gb 6000MHz CL36
Toplam: 21 100₺

Hazır sistem:
Vatan Hazır Sistem R5 5500+4060Ti 16Gb (4060 Ti 16 GB ve 2x16 GB RAM seçince sistemin fiyatı toplam 30 616₺ oluyor)

Attığınız vatandaki sistem alınmaz çünkü daha 2-3 gün önce 12400F DDR5 4060 Ti sistemler 24K fiyata satılıyordu. Ayrıca o sistem DDR4 ve 5600 bile değil kesinlikle almayın.
Ne yazık ki dün sistemlere zam geldiği şu an böyle sistem çıksa muhtemelen 26k olur.
Şu an dediğim sistemler stokta yok ama tekrar gelebilir YouTuber'lar vs ya da vatan.
Eğer şimdi almak istiyorsanız:
AMD tarafında böyle iyi sistemler var mesela Nova sistem 25k idi 2 gün önce.
Piyasayı bilin diye paylaştım, NVIDIA istediğiniz için bence sistem bekleyin.

Attığınız vatandaki sistem alınmaz çünkü daha 2-3 gün önce 12400F DDR5 4060 Ti sistemler 24K fiyata satılıyordu. Ayrıca o sistem DDR4 ve 5600 bile değil kesinlikle almayın.
Ne yazık ki dün sistemlere zam geldiği şu an böyle sistem çıksa muhtemelen 26k olur.
Şu an dediğim sistemler stokta yok ama tekrar gelebilir YouTuber'lar vs ya da vatan.
Eğer şimdi almak istiyorsanız:
AMD tarafında böyle iyi sistemler var mesela Nova sistem 25k idi 2 gün önce.
Piyasayı bilin diye paylaştım, NVIDIA istediğiniz için bence sistem bekleyin.
Evet son 2-3 gündür eski sistem fiyatları yok. Herhalde aralık sonuna yıl başı diye bir şeyler yaparlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı