Vatan PC hazır OEM sistem toplama

Haklısınız ancak ram mhz'lerini göremedim. intel yeni yeni 3000 mhz'leri desteklerken ryzen tarafında 4400 mhzleri destekliyor ve daha da üst mhzleri görebiliyoruz. Bu testte sabit 2666 mhz olarak test edilmişse hatalı sonuç verebilir. Ayrıca oyunların geneli tek çekirdek performansına dayalı yapılıyor olması inteli öne çıkarıyor ancak fiyat konusunda ve çoklu çekirdekte ryzen daha güçlü.
Hocam işin açıkçası yüksek Ghz'ler 32MB ön bellekler 12 çekirdekler eğer oyunda farkını ortaya koyamıyorsa birde stok soğutucu yetmiyorsa neden yöneleyim ki? Tamam testlerde renderlarda önde, cpu kullanımı daha az fakat bana oyunda devasa bir fark yaratmıyor ve stok soğutucunun yetmediği ile ilgili çok konu açıldı.

Aynı fiyat bandındaki işlemcileri kıyaslamak doğru olacaktır
9400f için
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

9600k için
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

5-10 fps dediğiniz, %5-10 a tekabül ediyor. Bu da örnek vermek gerekirse 2060 yerine para verip 2060s almak gibi düşünebiliriz. Yada aynı paraya amd yerine intel alabiliriz. Bu kıyaslamalarda ki işlemciler aynı fiyat yani neresinde tutup bakın f/p olarak oyunlarda intel önde. Render olarak düşünseniz amd yi tek geçerim orası ayrı. Yiğidi öldür hakkını yeme.

Hocam soket değişimini atladınız sanırım yazımdaki. Gerisini söylemiyorum, sadece soket değişimi. i5 9400f'i değiştirmeye çalıştığınızda soket değişecek, daha pahalı anakart, daha pahalı işlemci derken bir ton masraf. Geleceği olmayan bir yatırım. Ek olarak i5-9400f Ryzen 5 2600 ile karşılaştırıldığında evet bir miktar performans artışı mevcut fakat intel işlemcinin kullanımı yüzde olarak oldukça yüksek oluyor. Bir süre sonra ekran kartı güncellemesi yapılacak, işlemci de bu yüksek ekran kartına yeterli gelmeyebilir.

Ryzen 5 2600 muadili i5-8400 olarak kabul ediliyor.
Ryzen 5 2600 ve i5-9400f varken intel daha pahalıydı yanlış hatırlamıyorsam. Bu da ayrı bir durum.

Son olarak şuraya da bir göz atın,

Burada da gelecek için AMD deniyor, oyun için de Intel önerilmiş ancak i5-9400F rakibi olarak Ryzen 5 2600X gösterilmiş, 2600 değil.

Ayrıca @blade54'ün dediği frekans farkını da göz ardı etmemek gerekiyor.

Arkadaş i5-9400f alsa oyunda güzel FPS'ler yakalayacak belki ancak ben ufak tefek çoklu performans gerektiren uygulama da açayım veya oyun çalışırken arkada Discord, Chrome vb. şeyler de açayım dese işlemci kullanımı yükselecek de yükselecek.

Yani burada videolar yerine ihtiyaçları ve fiyatları tartışsak daha iyi gibi duruyor. Evet videoda ve belki de kağıt üstünde önde olabilir ancak videolarda çeşitli durumlar olabiliyor düşük frekanslı ram ile Ryzen çalıştırma vb.

9400F, oyun performansı olarak Ryzen5 3600'e bile kafa tutuyor. Ayrıca stok soğutucusu da yeterli oluyor. Ben aldım geçtim hiç artı soğutucuymuş ısınır mı diye kafamı da yormadım.

Valla hocam ekran kartını yükseltmek istediğinizde bu işlemci darboğaz yapabilir. Teorik olarak konuşuyorum tabi burada ve şuna dayanıyorum, bazı ekran kartlarında Ryzen ile karşılaştırılırken oyunda i5-9400F kullanım yüzdesi dikkatimi çekmişti. Neyse bunu geçelim, çok da önemi yok. i5-9400f ile 2070 Super kullanılmayacak herhalde.

İşlemci yükseltmek istediğinizde soket değişecek. Daha tonla avantaj/dezavantaj var ama herkesin tercihi farklı. Tamamen oyun odaklıysanız buyrun Intel kullanın, ama uçuk fiyatlara Intel alınması bana mantıklı gelmiyor. Güzel Intel işlemci ve anakart indirimleri bulunduğunda ve çoklu çekirdekle işiniz olmadığında buyrun Intel tercih edin.

4 Ghz, 1.25V Ryzen 5 2600X kullanıyorum. Boşta 38-40 derece alıyorum stok soğutucu ile. Apex, Rainbow, GTA V, Witcher 3 ve daha birçok oyunda ise 63-68 derecelerde. CS:GO'yu söylemiyorum bile, 65'e gelmiyor işlemci.

Son düzenleme:
9400F, oyun performansı olarak Ryzen5 3600'e bile kafa tutuyor. Ayrıca stok soğutucusu da yeterli oluyor. Ben aldım geçtim hiç artı soğutucuymuş ısınır mı diye kafamı da yormadım.

Bende kafa yormadım. İşlemcim ve ekran kartım 60-65 dereceyi geçmiyor. Amd'nin Sıcaklık konusu geçmişte kaldı (Orta segmentte.). İntel'in de bazı serileri cayır cayır yanıyor üst seviyede normal sıcaklık gözleniyor.
Bende kafa yormadım. İşlemcim ve ekran kartım 60-65 dereceyi geçmiyor. Amd'nin Sıcaklık konusu geçmişte kaldı (Orta segmentte.). İntel'in de bazı serileri cayır cayır yanıyor üst seviyede normal sıcaklık gözleniyor.
Ya da bios ayarlarını düzgün yapamayanlar sıkıntı yaşıyor. Ben vatandan aldım kurulu sistem geldi bios güncellemesi yapılmış filan sıkıntı yaşamadım. Örneğin ryzen 5 3600 de yüksek sıcaklık ta bir ton konu açıldı ancak sorunların çoğu biostan ufak bir ayar ile çözüldü.
Hocam işin açıkçası yüksek Ghz'ler 32MB ön bellekler 12 çekirdekler eğer oyunda farkını ortaya koyamıyorsa birde stok soğutucu yetmiyorsa neden yöneleyim ki? Tamam testlerde renderlarda önde, cpu kullanımı daha az fakat bana oyunda devasa bir fark yaratmıyor ve stok soğutucunun yetmediği ile ilgili çok konu açıldı.

Ram mhzleri de önemli. İ5 9. Nesiller 2666 10. Nesiller 3000 mhz destekliyor. Ryzen 4400+ destekliyor o fark fps'e mutlaka yansıyacaktır. (İstisnalar olabilir). Video da olduğu gibi.

Son düzenleme:
Arkadaşlar hepinizin desteği için teşekkür ederim.
Attığım bilgisayarı aldım ve son alan kişi ben oldum stok bitti gerçekten sistem üst düzey ekran kartını rahatça besliyor işlemci, ve ekran kartı gerçekten çok üst düzey çoğu oyunda ekran kartının fanları dönmüyor bile öte yandan 2666 MHz RAM gayet yeterli geldi 5 10 FPS için hem anakarti hem işlemciyi değiştirmek istemedim.
Kasa hava yalıtımı çok iyi ve özellikle ekran kartı çok iyi hayran kaldım şuana kadar hiçbir sıkıntı görmedim Ryzen işlemci almadım çünkü renderle vs isim yok olsa da küçük videolar üzerinde olur dediğim gibi teşekkür ederim herkese.
Üstelik şu an dolarla birlikte 7230 TL oldu sistem.

Son düzenleme:
Attığım bilgisayarı aldım ve son alan kişi ben oldum stok bitti gerçekten sistem üst düzey ekran kartını rahatça besliyor işlemci, ve ekran kartı gerçekten çok üst düzey çoğu oyunda ekran kartının fanları dönmüyor bile öte yandan 2666 MHz RAM gayet yeterli geldi 5 10 FPS için hem anakarti hem işlemciyi değiştirmek istemedim.
Kasa hava yalıtımı çok iyi ve özellikle ekran kartı çok iyi hayran kaldım şuana kadar hiçbir sıkıntı görmedim Ryzen işlemci almadım çünkü renderle vs isim yok olsa da küçük videolar üzerinde olur dediğim gibi teşekkür ederim herkese.

Hayırlı uğurlu olsun. Intel işlemci için 2666 MHz RAM zaten yeterlidir o konuda şüpheniz olmasın 3000 MHz RAM ile arasında en fazla 3-5 FPS olur.

Hayırlı olsun hocam, güzel seçim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı