Çözüldü GPU'yu Aygıt Yöneticisi'nden yanlışlıkla kaldırmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xeugma

Megapat
Daha fazla  
Herkese merhaba, az önce aygıt yöneticisinde yanlışlıkla ekran kartı sürücümü sildim ya da devre dışı bıraktım. BIOS'a görüntü geliyor işlem yapabiliyorum ancak masaüstüne geçerken görüntü alamıyorum artık. İşlemcim ve anakartımda dahili grafik belleği olmadığı için görüntümü ekran kartından almak zorundayım. Elimde Windows mevcut. Format atmadan BIOS'tan yahut bir şekilde sorunu çözebilir miyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Herkese merhaba, az önce aygıt yöneticisinde yanlışlıkla ekran kartı sürücümü sildim ya da devre dışı bıraktım. BIOS'a görüntü geliyor işlem yapabiliyorum ancak masaüstüne geçerken görüntü alamıyorum artık. İşlemcim ve anakartımda dahili grafik belleği olmadığı için görüntümü ekran kartından almak zorundayım. Elimde Windows mevcut. Format atmadan BIOS'tan yahut bir şekilde sorunu çözebilir miyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ekran kartınızın fanları dönüyor ve güç alıyorsa microsoft temel görüntü bağdaştıcısı diye birşey var ramden kullanıyor oda mı gelmiyor?

Ekran kartınızın fanları dönüyor ve güç alıyorsa Microsoft temel görüntü bağdaştıcısı diye bir şey var RAM'den kullanıyor oda mı gelmiyor?

Ekran kartımın fanları dönüyor ve güç alıyor evet. Anladığım kadarıyla BIOS'tan sonra Windows yüklenirken, Aygıt Yöneticisi'nden ekran kartımı kaldırdığım için PC görüntüyü vermiyor. Ben bu durumu BIOS'tan veya format atarak(ki adımları başlatabiliyorum) çözebilir miyim? Format atmak aygıt yöneticimin ekran kartımı tekrar görmesini sağlar mı?

Ekran kartınızı söküp geri takın, düzelecek mi bakın.

Henüz denemedim, çok zannetmiyorum bu çözümün sorunu düzelteceğini fakat deneyeceğim.

Ekran kartımın fanları dönüyor ve güç alıyor evet. Anladığım kadarıyla BIOS'tan sonra Windows yüklenirken, Aygıt Yöneticisi'nden ekran kartımı kaldırdığım için PC görüntüyü vermiyor. Ben bu durumu BIOS'tan veya format atarak(ki adımları başlatabiliyorum) çözebilir miyim? Format atmak aygıt yöneticimin ekran kartımı tekrar görmesini sağlar mı?

Henüz denemedim, çok zannetmiyorum bu çözümün sorunu düzelteceğini fakat deneyeceğim.
Format atmak durumu çözmez fakat görüntü verebilir hocam. Bide arkadaşın dediği gibi yapın olmadı format atın görüntü vermezse de yazın hocam.

Güvenli Mod'da başlatın, ardından ilk olarak Aygıt Yöneticisi panelinin sol üstünde kalan menülerden birinde "donanım değişikliğini tara" gibi bir seçenek olacak onu seçin. Normal şekilde başlatıp masaüstüne girmeye çalışın, olmazsa tekrardan Güvenli Mod'a girerek DDU ile önce ekran kartı sürücülerini silin, daha sonrasında kendi sitesinden orijinal ve güncel sürücüleri indirip kurun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
hocam şuradaki ilk yoruma bakın bir de isterseniz, şansınızı deneyin kısayollar aynı ise işe yarayabilir.

Güvenli Mod'da başlatın, ardından ilk olarak Aygıt Yöneticisi panelinin sol üstünde kalan menülerden birinde "donanım değişikliğini tara" gibi bir seçenek olacak onu seçin. Normal şekilde başlatıp masaüstüne girmeye çalışın, olmazsa tekrardan güvenli Mod'a girerek DDU ile önce ekran kartı sürücülerini silin, daha sonrasında kendi sitesinden orijinal ve güncel sürücüleri indirip kurun.

Güvenli modda başlatmayı denediğimde de ASUS yazısında kalıyor ekranım.

Ekran kartınızı söküp geri takın, düzelecek mi bakın.

Çözümü denedim, BIOS pili çıkartıp BIOS sıfırladım ve ekran kartımı çıkartıp tekrar taktım. Sorun düzelmedi.

Kapanik acildiginda ve sok tak yaptiginda gelmemesi normal degil. Normalde ikinden birisinde kesin gelmesi gerekliydi. Kendim denemistim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
hocam şuradaki ilk yoruma bakın bir de isterseniz, şansınızı deneyin kısayollar aynı ise işe yarayabilir.

Bu konuyu gördüm hocam çok teşekkür ederim. Ancak masaüstüne ulaşıp görüntü gelmese evet deneyeceğim fakat ben ya ASUS yazısı döngüsünde kalıyorum ya da onarımı deneyip bilgisayarınız düzgün başlatılamadı uyarısı alıyorum maalesef.

Kapanik acildiginda ve sok tak yaptiginda gelmemesi normal degil. Normalde ikinden birisinde kesin gelmesi gerekliydi. Kendim denemistim.

PC'yi tamamen kapattım. Fişten çektim. Ekran kartımı çıkarttım ve taktım sorun düzelmedi maalesef.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı