Çözüldü GPX scrollu nasıl tamir edilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ÖNCELİKLE MERHABA BUNU KENDİN ÇÖZMEK İSTİYORSAN ŞUNLARI DENE!​

1. GPX farenin altını çevir.
  2. Genellikle vida yerleri alt etiketin ya da kaygan zemin pedlerinin (feet) altındadır.
  3. Pedleri dikkatlice kaldır (sağlam kalması için saç kurutma makinesiyle ısıtabilirsin).
  4. Vidaları çıkar ve üst kapağı yavaşça ayır.
5.Scroll tekerleği ortada olur.
6.Yanında küçük siyah bir encoder kutusu olur (metal çubuk tekerin içine geçer).
7.Tekerleği ve encoder’ı dikkatlice çıkar.

8.Küçük siyah encoder kutusunu çıkartabiliyorsan çıkar.
9.İçindeki metal diskleri ve fırçaları göreceksin.
10.Fırça veya kürdanla tozu al, izopropil alkolle hafifçe sil.
11.Hafif bir yağ damlası (kesinlikle az!) fırça millerine sürebilirsin.

12. Scroll tekerleği yerinden çıkmış veya eksen bozulmuş olabilir.
13.Dişlilerin oturduğundan emin ol.
14.Boşta dönen bir teker varsa, çubuğu yerine oturt.
15.Scroll’un altında küçük bir switch vardır.
16.Bastığında klik sesi gelmiyorsa switch bozulmuş olabilir (değiştirme gerekir).
17:switch’i alkolle temizle veya hafifçe bastırarak konumunu düzelt.

Merhaba, GPX faremin Scroll'u bozuk, garantiye yolla yazmayın ne olur artık. Sadece düzeltmem gerek bunu.
Merhaba. Encoder değişimi gerekebilir. Ya birine yaptıracak ya da ekipmanınız varsa kendiniz deneyeceksiniz. Ben kendim yaparım derseniz ve bilgi arıyorsanız sorabilirsiniz.

Şu videoda encoder'in nasıl söküleceği 7. dakikadan itibaren gösteriliyor. İsterseniz bakabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu sitedekileri tanımam etmem, sadece duydum.

Son düzenleme:

ÖNCELİKLE MERHABA BUNU KENDİN ÇÖZMEK İSTİYORSAN ŞUNLARI DENE!​

1. GPX farenin altını çevir.
  2. Genellikle vida yerleri alt etiketin ya da kaygan zemin pedlerinin (feet) altındadır.
  3. Pedleri dikkatlice kaldır (sağlam kalması için saç kurutma makinesiyle ısıtabilirsin).
  4. Vidaları çıkar ve üst kapağı yavaşça ayır.
5.Scroll tekerleği ortada olur.
6.Yanında küçük siyah bir encoder kutusu olur (metal çubuk tekerin içine geçer).
7.Tekerleği ve encoder’ı dikkatlice çıkar.

8.Küçük siyah encoder kutusunu çıkartabiliyorsan çıkar.
9.İçindeki metal diskleri ve fırçaları göreceksin.
10.Fırça veya kürdanla tozu al, izopropil alkolle hafifçe sil.
11.Hafif bir yağ damlası (kesinlikle az!) fırça millerine sürebilirsin.

12. Scroll tekerleği yerinden çıkmış veya eksen bozulmuş olabilir.
13.Dişlilerin oturduğundan emin ol.
14.Boşta dönen bir teker varsa, çubuğu yerine oturt.
15.Scroll’un altında küçük bir switch vardır.
16.Bastığında klik sesi gelmiyorsa switch bozulmuş olabilir (değiştirme gerekir).
17:switch’i alkolle temizle veya hafifçe bastırarak konumunu düzelt.
Mousenin içindeki şeyleri bilmiyorum ki nasıl yapıcağım?

Çözüm
Havya, lehim teli lehim pompası ve uygun ölçülerde (galiba 8 mm) encoder olsaydı siz de yapabilirdiniz. Yapabilecek bir elektrikçi tanıyorsanız da encoder'i alıp taktırmayı deneyebilirsiniz. Maalesef uzaktan yapılacak şeyler kısıtlı. Yapmaya çalışmaya istekli değilseniz ve fazla uzattıysam affola. Umarım teknik servis halleder.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunların en iyisi de (galiba ttc gold) 1 yıl sonra bozuluyor diyorlar, yani birkaç tane encoder alıp her sene değiştirmek lazım galiba.

Merhaba, güncelleme yapıyorum. Hiçbir bilgim olmadan fareyi tamamen söktüm, yağladım, düzelttim. Tamamını tekrar taktım, yaptım ve kusursuz bir şekilde çalışıyor. Sadece basma yeri birazcık garip oldu, o da büyük ihtimalle zamanla düzelir. Yeni taktığım için garip geliyor. Teşekkürler yardımlarınız için.

Merhaba, güncelleme yapıyorum. Hiçbir bilgim olmadan fareyi tamamen söktüm, yağladım, düzelttim. Tamamını tekrar taktım, yaptım ve kusursuz bir şekilde çalışıyor. Sadece basma yeri birazcık garip oldu, o da büyük ihtimalle zamanla düzelir. Yeni taktığım için garip geliyor. Teşekkürler yardımlarınız için.
Çok sevindim hocam konuyu çözüldü olarak işaretlerseniz çok sevinirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı