Graber.exe virüs müdür?

krapss1337

Hectopat
Katılım
18 Nisan 2018
Mesajlar
117
Daha fazla  
Meslek
Gamer
Bugün bilgisayarı açtığımda karşıma graber.exe çalışmayı durdurdu diye bir şey çıktı. Kapattım fakat kapatmama rağmen tekrar tekrar çıkıyor. Virüs müdür acaba?
 

Dosya Ekleri

  • ddddd.PNG
    ddddd.PNG
    4 KB · Görüntüleme: 311
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, benim de gözüme çarptı görev yöneticisinde çalışan bir uygulama. (virüs) Dosya konumunu açtığımızda C:\Users\ozcan\AppData\Roaming kısmına atıyor. Virüsü silmek çok basit.

İlk önce klasörün sağında bulununan seçenekler kısmına gidiniz. Görünüm kısmında Korunan İşletim sistemi öğelerini gizleyin tik işaretini kaldırın. (işlemin sonunda eski haline getirmeyi unutmayın, sıkıntı olur) Ardından aynı klasör yolunda en altta bim.bat ve grabber.exe adlı iki dosya görürsünüz, ikisini de tabiri caizse Allah'ına kavuşturun :D

Hata alırsanız görev yöneticisinden Grabber.exe'yi sonlandırıp tekrar deneyin. Sorun çözülür. Sağlıklı, virüssüz günler dilerim.

1610726878859.png


1610727036274.png


Virüsü biraz daha inceledim ve Steam bilgilerinizi çeken bir mekanizmaya sahip. Hemen Steam şifrenizi değişin! Ardından Roamindeki Goldberg SteamEmu Saves Klasörü siliniz

1610727258675.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkür ederim dostum. Graber ve bim'i buldum fakat goldberg denilen dosya yoktu bende. Nvidia güncellemesinden sonra oldu bunlar. Çok teşekkürler.
 
Merhabalar, ekran kartım 3060 ti. Oyunlarda kısa süreli fps droplarıyla bir sorun olduğunu hissetmeye başladım. Nitekim bu sistem ile kasması neredeyse imkansız oyunlardı. Daha sonra görev yöneticisinden gpu kullanımının %100 olduğunu fark ettim. gpu'yu kullanan tek programsa konuyla ilgili virüsümüz graber.exe idi. Kısa bir araştırma ile bu virüsün mining için kullanılan trojan virüs olduğunu öğrendim. Yani sizin ekran kartınız aracılığı ile mining yapıyorlar. Daha sonra yukarıda bahsi geçen "Malwarebytes" isimli yazılımı indirip tarama yaptım. Yukarıda yine bir arkadaşın dediğine göre NVDİA konumlu bir yerde virüs tespit etti. Karantinaya alıp sildim ve yeniden başlattım. Görev yöneticisini tekrar çalıştırdığımda graber.exe nin silinmiş olduğunu fark ettim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı