Grafik işlemci ile çalıştır nedir?

Normalde senin İntel işlemcinin içinde HD 4xxx olması lazım. Sen o sağ tıkladığında grafik işlemci ile çalıştır'a basmazsan çalıştırdığın uygulama HD 4xxx ile çalışıyor. Uygulamalarda sağ tıklayıp grafik işlemci ile çalıştır'a basmalısınız.

Peki kendi ben basmadan grafik işlemci ile çalışsa? Yani öyle bi ayar var mı?

Grafik işlemci ile çalıştır, sistemdeki nVidia ekran kartını devreye sokuyor. Bütün uyuglama ve oyunlar harici grafikle çalışırsa pil tüketimi devasa boyutlara çıkar. İstediğin bir program sürekli yüksek grafikte çalışsın istiyorsan Varsayılan ayarını değiştir nVidia Control Panel'den.

Grafik işlemci ile çalıştır, sistemdeki nVidia ekran kartını devreye sokuyor. Bütün uyuglama ve oyunlar harici grafikle çalışırsa pil tüketimi devasa boyutlara çıkar. İstediğin bir program sürekli yüksek grafikte çalışsın istiyorsan Varsayılan ayarını değiştir nVidia Control Panel'den.

Teşekkürler @Recep Baltaş abi. :) Dediğin gibi yapıp otomatiğe aldım, oyunları yüksek grafikte yani NVIDA'da çalışmasına ayarladım. :)

@Recep Baltaş abicigim ben yeni laptop aldım hayatımda ilk defa kullanıyorum abi bir yardım eder misin oyunlarda NVIDIA'yi nasıl devreeye sokacağız.
Oynayacağın oyuna (örn. GTA 5) sağ tıkla grafik işlemcile çalıştıra bas NVIDIA'yı seç oyna (eğer grafik işlemciyle çalıştır yoksa NVIDIA denetim masasından ayarlayabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı