Yorumun için teşekkür ederim.
Tablet alma amacım sadece çizim yapmak değil; oyun tasarımıyla ilgilenmeye başlamayı düşünüyorum. Yazmayı, bir şeyler karalamayı seviyorum ve bu alanda kendimi bilinçli bir şekilde geliştirmeyi hedefliyorum. Programlama tarafında C# ve C++ gibi dillere az çok hâkimim; bu yüzden uzun vadede tasarladığım karakterleri oyun motorları içinde aktif olarak kullanmak, teknik ve görsel tarafı birlikte ilerletmek istiyorum.
Kısa vadede karakter tasarımı, konsept çizimi ve temel animasyon, daha ileride ise bu üretimleri oyun sistemleriyle entegre edebilecek bir seviyeye gelmeyi amaçlıyorum.
Bu nedenle marka odaklı bir tercihten ziyade, 5k civarında bir bütçeyle uzun süre sorunsuz kullanabileceğim, aktif alanı yeterli, basınç hassasiyeti iyi ve yazılım uyumu güçlü bir tablet arıyorum.
Bu bağlamda XP-Pen Deco 01 V3, sunduğu çalışma alanı ve özellikler açısından benim kullanım senaryoma uygun görünüyor. Wacom’un bahsettiğin modelini de biliyorum, ancak aradığım fiyat bandında çok fazla alternatif olduğu için biraz kararsızım. Ayrıca henüz dijital çizim deneyimim olmadığı için ne kadar adapte olacağımı da bilemiyorum, yine de günde en az 1 saat düzenli çalışarak kendimi bu alanda iyi bir seviyeye getirmeyi istiyorum.