Grafik tasarım alanında iş bulmak kolay mıdır?

Meraklı.e

Centipat
Daha fazla  
Biliyorsunuz grafik tasarım alanında farklı alanlar var.

Grafikerlik, kurgu, web tasarımı gibi alanlardan hangisi daha rahat iş fırsatı sunuyor?

İş kolay bulunur da, Türkiye'de işverenler tasarımcılığa pek "iş" gözüyle bakmadıkları için rahatını bulmak zaman alabiliyor.
İlanlara başvuru yapıyorum ama hiç geri dönüş olmuyor, bunun sebebi henüz mezun olmamam mıdır? Yoksa portföy de etkiliyor mudur bu durumu? Çünkü yeni başladım portföyümü genişletmeye.

İlanlara başvuru yapıyorum ama hiç geri dönüş olmuyor, bunun sebebi henüz mezun olmamam mıdır? Yoksa portföy de etkiliyor mudur bu durumu? Çünkü yeni başladım portföyümü genişletmeye.

Grafik tasarımda önemli olan diplomadan çok potföyün, istersen en iyi üniversiteden mezun ol, tasarımların kötüyse kimse almaz.

İlk okul mezunu bir abi vardı, kendisi çok yetenkliydi sonradan bu tasarım işlerini kurs alarak öğrendi, ilkokul mezunu olmasına rağmen onlarca şirketten iş teklifi alıyor.

Grafik tasarımda önemli olan diplomadan çok potföyün, istersen en iyi üniversiteden mezun ol, tasarımların kötüyse kimse almaz.

İlk okul mezunu bir abi vardı, kendisi çok yetenkliydi sonradan bu tasarım işlerini kurs alarak öğrendi, ilkokul mezunu olmasına rağmen onlarca şirketten iş teklifi alıyor.
Teşekkür ederim, ben de öyle sayılırım. Yetenekliyim kendimi geliştiriyorum. Portföyüm var şu anda tasarımlar yapıp genişletiyorum. Sadece demek istediğim şey mezun olmadığım için okula gidecek düşüncesiyle almıyor olabilirler mi?

Şu an aktif öğrenciysen iş vermez kimse, en fazla stajyer falan olursun.

Portföy de önemli evet, iddialı işler yapabilmen ve programlara ciddi kabiliyetin olması lazım. Tecrübe arayan yerlere de başvurmamaya çalış, programları senelerce kullanıyor olsan da daha önce işe girmediğin için kabul almaman fazlasıyla olası.

Şu an aktif öğrenciysen iş vermez kimse, en fazla stajyer falan olursun.

Portföy de önemli evet, iddialı işler yapabilmen ve programlara ciddi kabiliyetin olması lazım. Tecrübe arayan yerlere de başvurmamaya çalış, programları senelerce kullanıyor olsan da daha önce işe girmediğin için kabul almaman fazlasıyla olası.
Öncelikle yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Siz de grafik tasarımcı mısınız?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı