Grafik Tasarım bölümü okunur mu?

Solidade

Femtopat
Daha fazla  
Selam 11. sınıf öğrencisiyim ve üniversite bölümümü şimdiden seçmek istiyorum. Aslında mimarlık düşünmüştüm fakat hem TYT-AYT puanları yüksektir. Hem de baktığımda üniversitede 4 yıl boyunca gideceğim ve hiç sosyalleşmeden okumam gerekiyor. Okuyacağım yer okula uzak olduğu içinde maket yapmaktan çok zorlanırım diye mimarlıktan vazgeçtim. Ben Photoshop programını usta şekilde kullanabiliyorum. Ve yaparken en çok eğlendiren iş de bu. Fakat işte grafik tasarımda çizim var ve benim çizimim çok iyi değil ve okunur mu bilmiyorum. Bu arada okumak istediğim yer Ege Üniversitesi.

Sizce okunur mu? İş bulma imkanım olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam 11. sınıf öğrencisiyim ve üniversite bölümümü şimdiden seçmek istiyorum. Aslında mimarlık düşünmüştüm fakat hem TYT-AYT puanları yüksektir. Hem de baktığımda üniversitede 4 yıl boyunca gideceğim ve hiç sosyalleşmeden okumam gerekiyor. Okuyacağım yer okula uzak olduğu içinde maket yapmaktan çok zorlanırım diye mimarlıktan vazgeçtim. Ben Photoshop programını usta şekilde kullanabiliyorum. Ve yaparken en çok eğlendiren iş de bu. Fakat işte grafik tasarımda çizim var ve benim çizimim çok iyi değil ve okunur mu bilmiyorum. Bu arada okumak istediğim yer Ege Üniversitesi.

Sizce okunur mu? İş bulma imkanım olur mu?

İnsanların aksine ben yeteneğiniz olan değil okuyup o işi yaptığınızda mutlu olabileceğiniz bir bölüme gitmeyi mantıklı buluyorum. Mimarlık bana kalırsa daha iyi. Ve unutmayın ki hocam bu tarz şeyleri kolay olsa herkes yapardı. Daha 11. sınıfsınız önünüzde en az 2 sene var isterseniz mezuna bırakırsınız eder 3 sene. 2-3 sene de TYT AYT'de derece bile yapılır. Yapmanız gereken bu yaz tatili bitene kadar TYT'yi taş gibi yapıp 12. sınıfta full AYT basmak. İstediğiniz bölümü kazanırsınız yeter ki temelden başlayın.

Grafik tasarım konusunda ben de Premiere Pro kullanıyorum grafik tasarım alanına girmiyor ama az çok konuya hakimim. Onur naci öztürklerin de dediği gibi bu tarz işlerde pek fazla üniversitenin bir önemi yok. Yaptığınız işi ne kadar iyi yaptığınız önemli. Bölüm bittikten sonra grafik tasarımcı diplomasının bir işe yarayacağını sanmıyorum.

Mimarlık için de elbette üniversite gerek o farklı bir mevzu.

Bana kalırsa hocam yaptığınız zaman mutlu olacağınız bir meslek düşünün. Ben yerinizde olsam mimarlık okurdum 1 sene daha çalışırdım girerdim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı