Grafik tasarım bölümünde iş var mı?

Sen işi üniversiteye bağladıysan işsiz kalırsın. 3D modelleme, animasyon gibi spesifik alanlara yönelirsen oldukça güzel paralar kazanırsın, yaptığın çalışmaları online olarak satabileceğin birçok site var, onlara bir göz at.
 
İşveren senin portföyünle ilgilendiği için kendi çalışmalarının olduğu portföy geliştirmeye bakarsan ve çok detaylı ve temiz çalışırsan iş bulursun. Fakat grafik tasarımının şöyle bir handikapı var. Sana iş yaptırırlar ücretin bi kısmını verip kalan tutarı hiç bir zaman alamayacağın çok zamanlar olur. Yada örnek bi çalışma isterler sen gönderirsin bir daha ne arar ne sorarlar. Çalışacağın kişiler büyük firmalarda olsa, çok ünlü kişilerde olsa bu gibi örnekleri çok yaşayacaksın hazırlıklı ol şimdiden.
 
Bir arkadaşım okuyordu, staj yaptığı yere kendini sevdirmiş ve okul bitmeden ufak bir ücret alarak çalışmaya başlamıştı bile. Şimdi de halen orda çalışıyor.

Yalnız şunu anlaman lazım kardeşim: hiç kimse sana sende grafik tasarım diploması var diye iş vermeyecek. Sen laylaylom okuyup, dersler kötü, staj kötü, emek yok felan bu şekilde okuyup ondan sonra mezun olduğunda diplomanı gösterip işe girebileceğini zannediyorsan öyle bir dünya yok. Kendini geliştirmek zorundasın. Mesleki olarak bunu yapmaya zaten mecbursun ekstra olarakta İngilizce öğreneceksin. Okuluna kıymet verir mesleğini iyi öğrenirsen ve kendini de geliştirirsen iş bulursun. Bu grafik tasarımıyla sınırlı değil hangi meslek olursa olsun geçerli.

Ülkedeki gençlerin %90'ı üniversite mezunu ama o mezunların sadece %10'u felan mesleğini yapabilecek donanıma sahip çünkü geri kalanları üniversite okumayı yiyip içip sağda solda sürtmek, işe girmeyi de "benim diplomam var beni işe al" sanıyor ama hayat öyle değil. Bunun farkında olursan emin ol işin de olur paran da olur çok da mutlu olursun 👍
 

Yeni konular

Geri
Yukarı