Grafik Tasarım kasa toplama

Bütçe azcık sıkıntılı ya nerden kıssam havasındayım :D benim kafamda COOLER MASTER HYPER LGA 775/1155/1156/2011&AM2/AM3/FM1/FM2 İŞLEMCİ SOĞUTUCU bu var soğutucu olarak sitesinden baktım 1551 soket destekli. sizce nasıl bide psu olarak ne dersiniz CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-02 80PLUS 650W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA işimi görür mü?

X99 veya Haswell olsa düşünmeden al derdimde skylake için o soğutucu epey ağır işlemciye zarar verebilir. Hava soğutma alacaksan ucuz ve daha hafif benim önerdiğimi düşün derim.

Kasa olarakta aynı bütçelerdeki V31 core düşünebilirsin. Dahili PSU'su corsairden daha iyi. Tabi zevk meselesi sonuçta ikiside iyi kasadır.

THERMALTAKE CORE V31 80PLUS BRONZE 650W PENCERELİ MidT ATX SİYAH KASA

Son düzenleme:
Anladım.. Peki ilerde 650 w sıkıntı çıkarmaz demi. rahat rahat yeter mi ? En azından 5 sene boyunca parça değişmeyi düşünmüyom. (sıkıntı çıkmadıkça). SSD de alacam 120gb lık şöyle bi kafamda soru oldu yanlış anlamadıysam windows'un hızlanmasını rahatlamasını sağlıyo peki oyunlar içinde geçerlimi ? Skylake olduğundan sistem bu diyeceğim oyun için ssd yi sonrada alsam bi fark oluşur mu fps açısından ?

5 sene içerisinde ekran kartı yenilemeyide düşünüyorsan o zamanki çıkan ekran kartlarının güç gereksimine bağlı yetip yetmeyeceği. Yine şimdiki GTX970 benzeri bir kart düşünürsen yetebilir. Tabi bunların hepsi ihtimal. SSD oyunlardaki etkisi şöyle olur oynadığın oyun SSD'ye kuruluyken diyelim ki bölümü geçtin yeni bölümü yükleme süresi biraz kısalır. Bunun dışında FPS'ye etkisi olmaz. 120Gb SSD sadece sistem kurmaya yeter. Oyunları HDD'ye kurarsın.

Aynen öyle yapmayı planlıyorum zaten belki lol veya cs atabilirim. Yani şuanki sistemime 650w yeterlidir diyosun.

Normalde bu tür grafik tasarım işlerine Nvidia Quadro kartlar tavsiye ediliyor ama biraz pahalılar. En azından İşlemciden bir tık kısıp kart gtx 980 olabilir, çünkü grafik tasarımı yapıcaksınız sonuçta. İlla GTX 970 alacaksanız da R9 390 almanız daha iyi olur çünkü grafik tasarım programlarının VRAM gereksinimi fazla.
Her program için Quadro kartlar gerekmiyor, oyun oynamak için kullandığımız GTX serisi bazı yerlerde Quadro'dan daha iyi iş çıkarıyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı