Grafik Tasarım, Render Sistemi

• Konuyu başlatan HwN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1
  • Görüntüleme 925

HwN

Kilopat
Merhaba arkadaşlar,

Benim uzun zamandır çözüm bulamadığım bir konu var. Bir kaç kez ufak konularda arkadaşlarla tartıştık ama bunun netlik kazanmasını istiyorum.

Sorun şu ki basit anlatımla Quadro K4000 vs GTX780ti. (direk balıklama daldım konuya:) )

Öncelikle öğrenmek istediğim bu profesyonel grafik kartlarının diğer performans kartlarına kıyasla artısı nedir? Bir fark var ki(ve sanırım büyük bir fark) böyle bir ürün grubu var? İşte bu fark nedir?

Bunun devamında gelen soru şu: Bir Grafik tasarım, 2B-3B modelleme, rander sisteminde K2000 profesyonel grafik kartı almak mı yoksa Gtx780 gibi bir canavar almak mı daha mantıklı olur?

Bu nikinci soruyu şu yüzden soruyorum aralarında kullanım alanı farkına trağmen 780 çok kuvvetli bir gpu olduğu için o farkı kapatabilir mi? Yani alt soru şudur; GTX780'den daha iyi modelleme, rander performansı verecek ya da muadili olan Profesyonel kart hangisidir?

@Haluk Sekendiz 'in bu konuya özellikle cevap veremesini çok isterim.

Hocam benim yukarida yazdiklarimdan hangisi tasarim icin uretilmis hangisi oyun icin sorusunu mu cikardin? Sirf cevap yazmak icin yazmayalim lutfen..

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı