Grafik tasarımcı olmak

%50 katılıyorum %50 katılmıyorum çünkü fikir çok önemli bir şey yani düşünsene hayal gücünle neler yapabileceğini yani hiçbir şey sınırlı değildir.

Evet sınırlı değil bu aracı fikrini geliştirmek ve hayal gücünü geliştirmek için kullanırsan güzel, ama yapay zeka sayesinde 0 bilgisi olan birisi hiçbir renk tonunu değiştirmeden freelance olarak satış yapıyor ve ciddi anlamda para kazanıyor. Ayrıca senin 30 dakikada düşündüğün şeyi yapay zeka 30 saniyede yazıyor ve bu aracı kullananlarda hızlı bir şekilde cevap verdikleri için işi elinden alıyor.

Tabi forum çoluk çocuk dolu olunca her şeyi çok kolay yapabileceğini sanıyor. Sana şöyle söyleyeyim Photoshop ve illustrator o kadar devasa zor bir program ki aslında. Programdaki tüm komutları öğrenirsin ki bunlar bile zaman alan şeyler, bunları senin tekniğin ve yeteneğinle birleşmesi önemli olan.

Yani ucu bucağı sonu olmayan bir program, ele ayağa düştüğü için herkes yapıyorum zannediyor.

Birincisi bu işte iyi ve farkındalığın olmasını istiyorsan hem görsel algın, çizim yeteneğin hem de hayal gücün ve yaratıcı dünyan, çok aşırı yetenekli olması gerekli.

Tasarımcı dolu ortalık hep rezil rüsva işlerle dolu. Adam birisine vektör olarak çizer misin diye iş vermiş, tracelemiş gelmiş hiç de utanmamış ya ne kadar zor bir çizim olduğunun farkında değil. Böyle insanlar iş yapıyor yani. Sonra bana geldi 3 gün uğraştım ettim.

Ben hiç bir zaman iyi olduğumu iyi iddia etmiyorum vasatım, hatta altı belki ama bu işte kendine grafik tasarımcısı ve profesyonelim diyebilmek için çok farklı bir boyutta olmak lazım. Grafikerlik bile kolay değil.

Ki Photoshop ve illustrator buz dağının görünen kısmı bunlara çok daha fazlasını eklemek ve desteklemek lazım 3d, motion ve vfx programları gibi.

Yani dene şansını. Kendine, yeteneğine, hayal gücüne güveniyorsan, çok farklıyım diyorsan, yap.

ama bu iş akademik eğitimi olan bir iş ki üniversitelerdeki hocalar bile bazı şeyleri youtube'daki tutorial'den öğretebiliyor çünkü sonu yok anlıyor musun. Kafayı yedirten bir bölüm kolay gelsin sana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…