Grafikleri yükselttiğimde daha yüksek FPS almak

İşletim sistemi
Windows 11

Soslu CPU

Hectopat
Yer
Haven B Site
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600X // GTX 1650 // 16x1GB 3200mHz // Corsair CV550 - 80+ /// Windows 11 Home
Meslek
Öğrenci
Görüp görebileceğiniz en saçma olayla karşı karşıyayım. GTA V veya Valorant gibi oyunlarda denedim, ayrıca Devour'da da denedim, grafiklerimi arttırınca daha fazla FPS alıyorum. Bu nasıl olabilir anlamıyorum ama shaderları arttırınca daha fazla FPS gösteriyor, ki bu küçük bir fark değil. Yaklaşık 15-30 hatta bazen 40 FPS etkiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Darboğaz olma ihtimali yüksek. Sistemi atar mısınız?

Çok yüksek ihtimal sisteminiz darboğaz yapıyor.

Sistemin nedir? Güçlü sistemlerde düşük grafikte sistem kendini yormadığı için düşük FPS almak çok mümkün hale geliyor.

Zannedersem darboğaz oluyor, sisteminiz ne?

Düşük ayarlarda işlemciye daha çok yük biner ve bu işlemci darboğazına sebep olabilir. Bazen ise işlemci darboğazı olmasına gerek olmaz, ekran kartları fazla düşük grafik ayarlarında kullanımını düşürmeye meyillidir. Bu da FPS'in düşmesine neden olur. Bu konuda yapılan en büyük hatalardan biri düşük grafiklerin her zaman yüksek FPS anlamına geldiğidir, fakat böyle bir durum yok.

Sistemin iyiyse ve yüksek grafiklerde açabiliyorsa oyunları, grafik düşürerek sistemi yormuş olursun ekran kartına uygun şekilde grafik ayarlarını yaptığında sistem ona göre tüketim harcıyor çünkü.

Darboğaz olma ihtimali yüksek. Sistemi atar mısınız?
Aa bu da mı darboğaz yüzünden . (Daha önce de başka bir konu açmıştım Gta Online da 25 fps e kadar gördüm diye onlarda darboğaz vb. demişti doğruymuş.)

Sistem: Fx4300,Gigabyte GTX 960 Windforce G1,16GB hyperX RAM
- DDR3.

Evet darboğaz yüzünden, bütçen olunca i5 6500 almanı öneririm darboğaz ortadan kalkacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…