Grafikleri yükselttiğimde daha yüksek FPS almak

İşletim sistemi
Windows 11
Optimizasyon diyeceğim ama bahsi geçen oyunlarda optimizasyon sorunu olacağını sanmıyorum.
Geriye tek seçenek kalıyor, işlemci darboğazı.
Grafikler düşük seviyedeyken işlemci, ekran kartının yolladığı fazla sayıda veriyi işlemeye çalışır buna güçü yetmezse kullanım oranı %95 - %100 civarına çıkar ve fps droplar yaşarsınız. Grafikler arttırıldıkça ekran kartından işlemciye giden veri oranı azalacağı için işlemci kullanım oranı düşer ve işlemciden kaynaklı fps dropları yaşamazsınız. En düz mantık ile bu şekilde özetlenir sanırım.
Gereğinden fazla ayar yükseltirseniz ekran kartı nedenli fps düşüşü yaşayabilirsiniz, ekran kartının kaldırabileceği ve işlemcinin kullanım oranını düşürecek derecede ayarlamanız lazım.

Aa bu da mı darboğaz yüzünden 😩. (Daha önce de başka bir konu açmıştım Gta Online da 25 fps e kadar gördüm diye onlarda darboğaz vb. demişti doğruymuş.)

Sistem: Fx4300,Gigabyte GTX 960 Windforce G1,16GB hyperX RAM
- DDR3.
Hazır sistem satarlar ya ekran kartını iyi koyarlar gerisi biraz arka planda kalır sizin sistemde biraz öyle olmuş :).

Bende Laptop Kullanıyorum 3050Tİ 8GB ram PC de grafik yükseltmeden oynayamıyorum düşük ayarlarda 30 40 fps veren oyun ultra da 70 80 FPS vermeye başlıyor. Ram yükseltirsem geçer mi sizce bu durum ?

Hazır sistem satarlar ya ekran kartını iyi koyarlar gerisi biraz arka planda kalır sizin sistemde biraz öyle olmuş :).
Çift sistem aslında, diğer pc daha iyi olduğu için bununla da kardeşim falan oynuyor, kendim oynadığım zamanda farkına vardığım için “böyle bişey neden olur ki” falan oldum.

Aa bu da mı darboğaz yüzünden 😩. (daha önce de başka bir konu açmıştım GTA Online da 25 FPS'e kadar gördüm diye onlarda darboğaz vb. demişti doğruymuş.)

Sistem: FX4300, Gigabyte GTX 960 Windforce g1, 16 GB HyperX RAM.
- DDR3.

Hocam sistemde darboğaz var işlemciyi yükseltmenin gerek.

Hocam o işlemci inan dualcore ile aşa yukarı aynı performansı veriyor oyunlarda.
Fx8350 iyi gider mi ki bu sistem ile? Diğer konu da çoğu kişi onu önerdi. Asus M5A78L-E USB3 anakartım var komple yenilemem lazım yukarıdaki arkadaşın dediği gibi intel’e geçersem.

FX8350 iyi gider mi ki bu sistem ile? Diğer konu da çoğu kişi onu önerdi. ASUS M5A78L-E USB3 anakartım var komple yenilemem lazım yukarıdaki arkadaşın dediği gibi Intel'e geçersem.

Hocam şöyle bir örnek vereyim.
FX9370'den G4560a geçmiştim 6. nesil Pentium 200TL'lik işlemci. Onun oyun performansı FX9370i 2-3e katlamıştı.
FX serisi komple çöp almayın kesinlikle.

Hocam şöyle bir örnek vereyim.
FX9370'den G4560a geçmiştim 6. nesil Pentium 200TL'lik işlemci. Onun oyun performansı FX9370i 2-3e katlamıştı.
FX serisi komple çöp almayın kesinlikle.
Pekala, o zaman: Ryzen 3, Ryzen 5 1600 veya R5 2600’e kaldı seçimler. 🙂

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı