İnceleme Grand Theft Auto V

Sürüş konusu tartışılır ancak hikâye olarak bu oyun bana göre GTA IV'ten çok daha önde. GTA IV'ün yapay drama yaratan ve sıkıcı hikâyesinden sonra GTA V ilaç gibi geldi.
Ben GTA V'de başından beri 3 karakter olayını beğenmemiştim. Doğrusal bir hikayeyi tercih ederim. Onun dışında GTA V 'in ilk yarısındaki soygun görevleri artık gına getirmişti beni sonlarında doğru biraz sarmaya başlamıştı. Yani sürekli soygun yapılınca oyunu boşa oynuyormuşuz gibi bir hisse kapılmıştım. GTA IV'te ise adeta hikayenin içine girmiştim.

Doğrusal bir hikâyeden kasıt nedir? Soygun görevleri hep hikâyede yaşanan olaylar üzerine gelişiyor, bu yüzden benim çok hoşuma gidiyordu.

Mesela mücevher mağazası soygunu Michael'ın Martin Madrazo'nun evini yıktığı için borcunu ödemek maksadıyla yapıldı. Paleto Bankası soygunu FIB ajanlarının istediği teçhizatları satın alabilmek için yapıldı. Soygunlar için hikâyede bu şekilde mantıklı bir zemin oluşturulması bana hem keyif veriyordu hem de oyunda yaptığımız şeyleri boşa yapmadığımız için keyif alıyordum.

Beni de tam tersine GTA IV'ün hikâyesi içine çekemedi. Onun hikâyesi gereksiz derecede karanlık ve yapay dramadan ibaret geliyordu bana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…