Sürprizbozan İnceleme Grand Theft Auto V

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Story modunun 84'lük olduğunu düşünmüyorum şu an düşününce GTA 5 hikaye modunun zevkini verebilen kaç tane oyun sayabiliriz bence en az 90 falan olmalı(metacritic puan sistemi düzeyinde düşünürsek)

En ısınamadığım Rockstar oyunu şu GTA V. Ne hikâye ne de Online modu pek keyif vermedi. Arada hâlâ açıp Bully, Max Payne ve San Andreas vs. oynuyorum fakat şu sarmıyor.

Bu güzel olmuş dünyanın en garip hileleri GTA Online da idi.

Bence yaramıyor. Dun rastgele kişilerle bir heist girdim ve bir anda heist sonlandırdı ve kazandık olarak sayıldı. Çok saglam para geldi. Tabii belki bug da olmuş olabilir ama sanmam. 12 sn surdu tam olarak.

GTA V oynanış olarak en iyi GTA olsa da hikayesi o kadar da iyi değil bence. Yani yine güzel ama diğer GTA oyunlarında daha iyiydi sanki. GTA IV oyunundaki o intikam alma amacı, elmas hikayesi, Gay Tony hikayesi, motor çetesi hikayesi gibi derin bir hikayesi vardı. Yan karakterler olarak Eddie Low vardı. Ayrıca oyunun başında gördüğümüz eleman oyunun sonunda gözükebililiyor. Aklıma gelen örnek olarak Anlaşma sonunda Romanı öldüren adamı hikayenin çok başlarında Faustin ile beraber gözüküyor. Bu ince detaylar oynanışı ve hikayeyi çok cazip kılıyordu.

Gelelim GTA SA oyununa. Oyun aşırı detaylıydı. Tıraş olmak, Fast Food yemek, Spor yapıp kas yapmak, çok yiyip kilo almak ki son iki özellik GTA V de bile yok tam bir devrimdi. Hikayesi klasik çete hayatını ele alan Carl Johnson'ın yükselişi ve bu işlerden kurtulması gibi şeyler aşırı ilgi çekici değil ama oyun bunu harika başarmış.

GTA VC: Daha çok bir GTA 3 DLC gibi gözüksede ayrı bir havası var klasik mafyacılığı anlatıyor ve harika işliyor. GTA 3'e ayrıyeten değinmeyeceğim hikayesi gram ilgi çekici değil bence GTA 5'ten de kötü.

Ama GTA V oyununa baktığımda adamların tek amacı para kazanmak. Tamam hani kendi içlerinde hikayeleri var eyvallah ama GTA IVdeki elmas hikayesi GTA SA'daki Çetecilik hikayesi daha ilgi çekiciydi. He yok bence GTA V daha iyi diyenler olacaktır, eyvallah. Ben kendi düşüncelerimi söyledim sadece.

Bence yaramıyor. Dun rastgele kişilerle bir heist girdim ve bir anda heist sonlandırdı ve kazandık olarak sayıldı. Çok saglam para geldi. Tabii belki bug da olmuş olabilir ama sanmam. 12 sn surdu tam olarak.
Bug olarak oluyor bunlar hocam, dediğim gibi oyun belli ki test edilmiyor. 2015 yılında çıkmış Heists güncellemesinin ilk heistı Fleeca Job hala bitirdiğinizde öldüğünüz ve 30 saniye falan takılı kaldığınız bir hataya sahip. Hile olduğunu sanmıyorum çünkü 3-4 public sunucu gezdim dün bu incelemeyi yazdıktan sonra 1 tane bile hile görmedim.

Ben GTA 4 hikayesi kısmında falan size katılıyorum ama GTA 4 hikaye dışında diğer her şeyi inanılmaz boş vermiş bir oyun. Oyunun hem PC hem PS3 sürümleri düzgün optimize edilmemiş ve oynanış inanılmaz kütük ve araba kontrolleri kamera sağda konumlandığı için rahatsız. GTA SA hikayesi bana ilk 5 saat çok güzel gelse de 5 saatten sonra arada 17-18 saatlik bir ara kısım geliyor ve o kısım inanılmaz sıkıcı ondan sonra sonlara doğru yine hafif toparlıyor ama asla o ilk 5 saatin tadını veremiyor. Ayrıca oyunun oynanışı günümüz için yetersiz.

Güzel bir inceleme olmuş eline sağlık.

Benim için de en iyi GTA oyunu bu. Dönemi ve nostalji hislerimizi söylersek San Andreas ama bu oyun günümüzde bile akıyor. Ben hala GTA 5'ten daha iyi bir modern açık dünya oyunu görmedim. Ki seneye 12. yılı ile birlikte artık yerini 6. oyuna bırakacak.

Hikayesi zaten klasik bir soygun hikayesi. Amerikan mizahını kaosa ve eğlenceye dökmüş. Görevleri eğlenceli, sinematik aksiyonları çok iyi yansıtmış görevler var. Açık dünyası mükemmel. San Andreas'a göre yapılabilecek etkinlik sayısı az olsa da bu oyunun dünyası canlı, yaşıyor. En güzeli de görevden oynanışa, karakter değiştirirken ki veya oynanıştan sinematiğe girerken ki o yumuşak geçiş, kamera açıları ve modern kontrolleri sayesinde banka, iş yeri, devlet binaları ve araç soygunu görevleri ile tam anlamıyla Büyük Otomobil Hırsızlığı oyunu tanımına gayet oturuyor. Bu oyunda en sevmediğim şey ise gerçi bu tüm GTA oyunlarında var umarım 6. oyunla bu işe bir el atarlar. Bir çok görevin çizgisel olmasını geçtim oyunun bizden istediği şeylerin basit ama sıkıcı olması ve yavaş akması.

GTA 4'ün bir çok kısımda gerçekçi olsa da abartılmış fiziklerinden ve karanlık dünyasından sonra bu oyun ilaç gibi gelmişti. 4'te güzel oyun ama San Andreas ve 5'ten sonra gelir benim için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…