Grand Theft Auto VI için Türkçe dil desteği kampanyası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
40 kişiyle Çin sarayını basan Kürşad'ın torunlarına Rockstar Games'i hizaya getirecek 56 kişi yeter de artar bile 🇹🇷🇹🇷🐺🐺💪💪

Kapatmak yerine yaygınlaştırmak daha mantıklı değil mi ama? Pek çok forum sitesinde konu açsaydık, bu konuyu pek çok forum sitesinde başa sabitleseydik iyi olmazmıydı? En azından denemiş olurduk.

@530546 2-3 kişi laf etti diye milleti aşağılamak ve umudunu kaybetmek yerine dediğiniz gibi ek bir şeyler yapsaydı evet, en azından denenmiş olurdu.

Kampanyayı açan arkadaş şöyle bir açıklama yazıp kampanyayı kapatmış:

Türk halkının kendini vasıfsız insan sınıfında görmesi, hiçbir zaman bir şeyleri başarmaya inancı olmaması ve insanların bu kampanyayı linçlemesinden dolayı kampanyayı iptal ediyorum. İngilizce bilmeyen gidip öğrensin öyle oyunu oynasın, kendi ülkenize ve dilinize saygınız var ise Türkçe yama bekleyebilirsiniz. Her şeyi bu kampanyadan ibaret sanarak "Rockstar bizi iplemez", "Boşa kürek çekiyorsunuz" vb. şekilde eleştiri yapmak yerine 5 dakikasını dahi ayırıp destek çıkmayan kişiler olduğu sürece ne bu tarz şeyler ile sesimizi duyurabiliriz ne de ileri gidebiliriz. Bu kampanya 10-20 bin imzaya ulaşsaydı çeşitli kanallardan sesimizi duyurmak için çaba sarf edecektim ama bunu Türk oyuncu kitlesi hak etmiyormuş anlamış oldum, gidip dil öğrenin.

Kampanyayı açan arkadaş şöyle bir açıklama yazıp kampanyayı kapatmış:

Türk halkının kendini vasıfsız insan sınıfında görmesi, hiçbir zaman bir şeyleri başarmaya inancı olmaması ve insanların bu kampanyayı linçlemesinden dolayı kampanyayı iptal ediyorum. İngilizce bilmeyen gidip öğrensin öyle oyunu oynasın, kendi ülkenize ve dilinize saygınız var ise Türkçe yama bekleyebilirsiniz. Her şeyi bu kampanyadan ibaret sanarak "Rockstar bizi iplemez", "Boşa kürek çekiyorsunuz" vb. şekilde eleştiri yapmak yerine 5 dakikasını dahi ayırıp destek çıkmayan kişiler olduğu sürece ne bu tarz şeyler ile sesimizi duyurabiliriz ne de ileri gidebiliriz. Bu kampanya 10-20 bin imzaya ulaşsaydı çeşitli kanallardan sesimizi duyurmak için çaba sarf edecektim ama bunu Türk oyuncu kitlesi hak etmiyormuş anlamış oldum, gidip dil öğrenin.
Zaten kampanyayı açan ile konuyu açan arkadaş aynıymış. Sonradan farkettim. İyi yapmışsın reis bu arada. Bu millete yaranılmaz.

Kapatmak yerine yaygınlaştırmak daha mantıklı değil mi ama? Pek çok forum sitesinde konu açsaydık, bu konuyu pek çok forum sitesinde başa sabitleseydik iyi olmazmıydı? En azından denemiş olurduk.
Onu da denedim sonuç aynı, insanlar dalga geçmeyi ve küçümsemeyi çok seviyor, sosyal medya kocaman bir zorbalık bataklığı. Dediğim gibi kimse hiçbir şeyi hak etmiyor bu ülkede, ben dil biliyorum bilmeyende açsın çeviriyi oynasın artık kimseyi düşünecek kadar ince biri değilim.

Zaten kampanyayı açan ile konuyu açan arkadaş aynıymış. Sonradan farkettim. İyi yapmışsın reis bu arada. Bu millete yaryaranılmaz.
En azından kendim dışında kimseyi düşünmemem gerektiğini tekrardan öğrenmiş oldum :)

@530546 2-3 kişi laf etti diye milleti aşağılamak ve umudunu kaybetmek yerine dediğiniz gibi ek bir şeyler yapsaydı evet, en azından denenmiş olurdu.
2-3 kişi değil maalesef, binden fazla görüntülenmiş bir konuya kimse 5 dakikasını ayırmıyor ise o konu gereksizdir. Her 2 kişiden biri 5 dakikasını ayırsaydı şu an çok farklı şeyler konuşuyor olurduk belki.

Her şey bir yana şu forumda kendini mesaj sayısı çok olduğu, bir sürü rozeti olduğu için nimetten sayan ve her konuda insanları aşağılamayı hak olarak gören insanlar var onların haline üzülüyorum. Tek vasıfları tüm gün o ekrana bakıp burada bir şeyler yazmak oysa ki :)

Son düzenleme:
2 gün içinde, birkaç kişi laf attı diye ciddi olduğun bir kampanya kapatılmaz.

Sen şov yapmaya gelmişsin bir heves ile.

Gerçi bu durum senin düzeltebileceğin bir şey de değil. Artık Türkiye oyunlara para bile kazandırmıyor. Ne demişler, parayı veren düdüğü çalar.

Son düzenleme:
Her 2 kişiden biri 5 dakikasını ayırsaydı şu an çok farklı şeyler konuşuyor olurduk belki.
Oyun firmaları, kıçı kırık bir sitedeki imza kampanyasından çok, o ülkede satılan oyununun ne kadar kişi tarafından satın alındığına odaklanır. GTA 6, 150 Dolardan çıkacağı söyleniyor, bu da 4 bin TL'ye tekabül ediyor. Türkiye'de 4 bin TL'ye kaç kişi bu oyunu satın alabilecek? Eğer oyunun Türkiye pazarındaki fiyatının 2 bin TL olacağını varsaysak bile, çoğu kişinin bu oyunu alabileceğini düşünmüyorum.

Oyun firmaları "bir sitede ne kadar kişi imza toplamış" diye bakmaz, "o ülkede sattığım oyunun bendeki pazar payı ne kadar" diye bakar. Ha GTA 6 Türkiye'de ciddi bir talep görür, o zaman Türkçe dil desteği için Rockstar'a talepte bulunuruz.
Çok komiksiniz. Polonya gibi nüfusu ve oyuncu potansiyeli düşük bir ülkenin dili...
Oyun firmaları o ülkenin nüfusuna değil, hangi ülkede ne kadar satış yaptığına bakar. "Oyuncu potansiyeli düşük" dediğin ülke, Türkiye'den daha çok orijinal oyun satın aldığı için oyunda Türkçe yerine Lehçe dil desteği olabilir mi?

Hala çeviri yapılmamasını hakaret olarak görmeye devam. Vasıfsız insan çeviri bekler. Vasıflı, zaten bilgisayar kullanan insan dünyanın en kolay dillerinden birine sürekli maruz kala kala kendiliğinden öğrenir. Ama yok, Türkçe yama arayıp durayım. Tüm olayı oyundan ibaret sanıyorsunuz. Dünyanız bu kadar küçük. Oyunun trailer'ı İngilizceydi. Kuru kuruya araba ve oturma organı izlediniz herhalde.

Kampanyanın linçlenmesinin ana sebebi site. O site bir halta yaramıyor bu ülkede. Yurt dışında umursayan sayısı yok denecek kadar az. 10-20 bin imza da bir işe yaramıyor. Site boş. Türkiye'de bu site yüzünden olduğuna %100 emin olduğunuz bir şey söyler misiniz? Ben hiç görmedim çünkü. Yanılabileceğiniz bir örnek vereyim. AKK kaldırılması. Sebebi birilerinin vekillere ulaşıp mecliste dile getirmediydi. O site falan değildi. Daha AKK varlığını bilmeyen adamlar o siteden haberdar olur mu sanıyorsunuz?
Bunun yerine ilk Türkçe yamayı biz yapalım kampanyası olsa çok daha etkili olurdu.

Sitenin tek işlevi yarın bir gün aptal e-postalar göndermek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı