Granola hakkında ne düşünüyorsunuz?

SherlockK6

Decapat
Sizce granola sağlıklı mı, granola hakkında ne düşünüyorsunuz?

Dosya Ekleri

• unnamed.jpg
    166,9 KB · Görüntüleme: 54
Bence içindeki şeker ve yağ oranı yüksek doymuş yağ da barındırıyor ben tercih etmiyorum genellikle.

"Sağlıklı" demek yanlış bir tabir olurdu. Şeker deposu, fit kalmak için yiyen çok kişi var ancak onun yerine düz yulaf ile içerisine kendin muz, böğürtlen koysan çok daha iyi.

Bunlar dümen. Şekeri dayıyorlar içine sağlıklı diye pazarlıyorlar. Nesquik ve benzeri kahvaltılık gevreklerin ambalajında da sanki çok sağlıklıymış gibi algı yapıyorlar. Onlarla neredeyse hiçbir fark yok.
İçindekiler kısmında yazan maddeler en çoktan en aza doğru sıralanır. Granolalara bakın ilk sıralarda şeker görürsünüz. Demek ki içinde hayli şeker bulunuyor.
Düz yulaf yiyemeyenler buna yöneliyor genelde ama onun yerine yulafı tatlandırın. Kakao, meyve, kuruyemiş ezmesi, tatlandırıcı vs gibi şeylerle.

Totalde aynı değerlere ulaşmaz mı peki bu şekilde?
Kalori ve makro olarak ulaşabilir lakin o sayısal değerlerden ziyade besinin içeriği önemli.
Örnek veriyorum 1 beyaz ekmek 1000 kalori olsun, aynı kaloride tam tahıllı ekmek yemek ile arasında dağlar kadar fark var.
Meyvelerdeki de fruktozdur yani doğal şekerdir.
Şeker derken uzak durulması gereken sakkaroz yani sofra şekeridir. Sofra şekeri ve meyve şekeri arasında da baya fark var. Kaldı ki meyveyi yediğimizde posa, lif, vitamin, mineral gibi ekstra faydalı bileşenler de alıyoruz vücudumuza.

Kilo alma da destek olarak tavsiye ettiğim bir ürün değildir açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…