Graphic Design için 16GB RAM yeterli mi?

Makaleler
2
Merhaba Graphic Design ve 3D işiyle uğraşmaktayım. 2x8 GB 3000 MHz RAM taktım bilgisayarıma sonrasında arkadaşlarımla konuşurken artık 32 GB yükselt iyi olur gibisinden konuştular bende 2x16 bir RAM takmayı düşünüyorum. Anakartim X570 MSI Gaming Pro Carbon, sizce mantikli mi yükseltmeli miyim veya yükseltmeliysem ne marka hangi MHz almalıyım.

Merhaba graphic design ve 3D işiyle uğraşmaktayım. 2x8 GB 3000 MHz RAM taktım bilgisayarıma sonrasında arkadaşlarımla konuşurken artık 32 GB yükselt iyi olur gibisinden konuştular bende 2x16 bir RAM takmayı düşünüyorum. Anakartim X570 MSI Gaming Pro Carbon, sizce mantikli mi yükseltmeli miyim veya yükseltmeliysem ne marka hangi MHz almalıyım.

Yaptığın tasarımlara bağlı çok büyük projeler yapıyorsan 32 GB yararına olur.

Çalışma yaparken arka plandan RAM kullanımını izleyin. 13-14 GB boyutlarında RAM kullanımı mevcutsa yükseltmeniz iyi olur. Bence günümüz sistemlerinde ve programlarında 16 GB yeterli.

Şöyle Blender veya vray gibi programlarda render alırken yavaşlamayı hissediyorum ama asla ölesiye bir sorun yaratmıyor. Ama ben 3-4 program aynı anda kullanıyorum yani AutoCAD açıkken bir yandan Photoshop açık bir yandan revitte render alıyorum bir yandanda YouTube üstünden müzik açıyorum o zaman biraz takıldığı oluyor. Ama eğer 32 GB 3600 MHz ile 16 GB 3000 MHz arasında ciddi fark yaratmaz diyorsanız boşuna 1000 lira gibi bir masraf yapmayacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı