Gri şapkalı hacker olmak suç mudur?

499604

Hectopat
5 yıldır siber güvenlik ile ilgileniyorum. Bazen şirketlerin açıklarını bulduğum zaman bildiriyorum. Ama aradayım. Gri şapkalı mı oluyorum sorum bu.

Son düzenleme:
Aynı şekilde bende gri şapkalı hackerdim zamanında fakat şöyle oluyor adı üzerinde bir hackersin mesela benim günlük rutinim yabancı bize karşı düşman olan web sitelerine index basardım bayağı da zone kasıyordum gri şapkalı kendi ülkesine faydası olan diğer düşman olan ülkelere saldırı yapmak kısaca böyle desem kafidir sana tavsiyem siber güvenlik alanında zaten gelişmişsin şirketlerin ceosuyla konuş tabii ki yaşın yetiyorsa siber güvenlikçi olarak almalarını işe almalarını talep et ve sisteminizde açık arayabilirmiyim diye bir sor büyük bir ihtamal evet derler ondan sonra bir sistemde açık ara o şirketteki sistemdeki açığı bulunca bunlara bildir bu açık vardır ve açığı kapat 1'den fazla bul ve kapat sizinle çalışabilir miyiz diye tekrar sor tavsiyem gri şapkalı değil de beyaz şapkalı olman siber güvenlik alanında benim de bir geçmişim var siber güvenlik alanında uzmanım sayılabilirim en çok web güvenliği alanında uzmanım.

Aynı şekilde bende gri şapkalı hackerdim zamanında fakat şöyle oluyor adı üzerinde bir hackersin mesela benim günlük rutinim yabancı bize karşı düşman olan web sitelerine index basardım bayağı da zone kasıyordum gri şapkalı kendi ülkesine faydası olan diğer düşman olan ülkelere saldırı yapmak kısaca böyle desem kafidir sana tavsiyem siber güvenlik alanında zaten gelişmişsin şirketlerin ceosuyla konuş tabii ki yaşın yetiyorsa siber güvenlikçi olarak almalarını işe almalarını talep et ve sisteminizde açık arayabilir miyim diye bir sor büyük bir ihtamal evet derler ondan sonra bir sistemde açık ara o şirketteki sistemdeki açığı bulunca bunlara bildir bu açık vardır ve açığı kapat 1'den fazla bul ve kapat sizinle çalışabilir miyiz diye tekrar sor tavsiyem gri şapkalı değil de beyaz şapkalı olman siber güvenlik alanında benim de bir geçmişim var siber güvenlik alanında uzmanım sayılabilirim en çok web güvenliği alanında uzmanım.

Hocam siyah şapkalı olmak istemiyorum ama illegal tarafta fazla para var diyorlar.

@bad life

Hocam siyah şapkalı olmak istemiyorum ama illegal tarafta fazla para var diyorlar.

@bad life

İllegal tarafta belirli yerlerde para var adı üzerine illegal fakat yaptığımız şey yasa dışı para kazanıcaksak o iş yasa dışının üstü oluyor yani yakalanıyorsun ve polis amcalar buluyor bizi hiç anonimliliği anlatmayım istersen istersen anlatırım ve ne illegalı yapmayı düşünüyorsun uyuşturucu ve birkaç şey hariç fazla para yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı