Anayasa ifade özgürlüğü diyor. O yüzden ifade özgürlüğü. Yargı kısmına hiç girmiyorum bile resmen üfüryorsun.Devlet hakaret olarak görüyorsa hakaret olduğu anlamına geliyordur. Bunu anlamak niye bu kadar zor ki? Yargıtay kararlarını bozdurmak da kimsenin haddine değil. Kurban olun benim potansiyel hissetmeme.
Üfürüyorsun derken? Canım, ifade özgürlüğü cumhurbaşkanımıza sövmek, ona ve anısına hakaret etmek değildir. Her şeyin bir sınırı vardır. Ülkemizin yargısıyla derdin ne ayrıca?Anayasa ifade özgürlüğü diyor. O yüzden ifade özgürlüğü. Yargı kısmına hiç girmiyorum bile resmen üfüryorsun.Yazık...
Yargıtay kararları anayasaya aykırı ise Anayasa Mahkemesi tarafından bozdurulabilir.Yargıtay kararlarını bozdurmak da kimsenin haddine değil.
Otokrat demek suç değildir hatta "cumhurbaşkanına hakaret suçu" kapsamına da girmez. Ayrıca bu yönde emsal bir yargı kararı da yoktur. Cumhurbaşkanı parlamenter rejimden kalma olarak eskiden siyasi sorumluluğu bulunmayan devletin tarafsız siyasi kişisi olmasından mütevelli kanunlarımızda "hakaret" suçunun nitelikli şekli olan "cumhurbaşkanına hakaret" düzenlenmişti. Ancak başkanlık sisteminde cumhurbaşkanına siyasi sorumluluk verilmesi bakanlar kurulu, başbakan gibi siyasi kimliği olan kişilerin bütün görev ve sorumluluklarını üstüne almasına rağmen kötü niyetli bir şekilde bu yasa kaldırılmadı.Üfürüyorsun derken? Canım, ifade özgürlüğü cumhurbaşkanımıza sövmek, ona ve anısına hakaret etmek değildir. Her şeyin bir sınırı vardır. Ülkemizin yargısıyla derdin ne ayrıca?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.