Gridinsoft 6 tehdit buldu

HajunN

Decapat
Daha fazla  
KVRT, ESET ve GridinSoft'ta 3 ayrı standart tarama yaptım.

Yani KVRT'de System Drive dışındaki 3 şeyi (System Memory, Startup Objects, Boot Sectors) tarattım. ESET'te yine basit taramayı yaptırdım ve Gridinsoft'ta da yine standart tarama seçeneğini yaptım.

KVRT hiçbir tehdit bulamadı, ESET sadece 1 tehdit buldu o da TL***.exe'ydi (ne olduğunu özellikle açmayacağım ama zaten bu problemli kısım değil). Ancak Gridinsoft 9 tane / 6 tane tehdit sundu. Burada sormak istediğim şey gerçekten bunlar silinmesi gereken şeyler mi yoksa acaba farklı bir antivirüsün ya da anticheat uygulamasının herhangi bir şeyi radarına mı takıldı? Yani acaba gerçekten tehdit mi buldu yoksa sıkıntı yok mu?

Aşağıya fotoğrafları bırakacağım ama bundan önce neden böyle bir tarama yaptığımı da söylemek istiyorum, bilgisayarıma 3 gün önce bir crack oyun indiriyordum, elbette hangi siteden ve hangi "kişilerden" indirmem gerektiğini biliyorum. Ancak o an kuzenimleydim ve gerçekten hiçbir şeye dikkat etmiyordum. Crack oyunu indirirken yanlışlıkla sizi farklı bir siteye atar ya o siteden bir uygulamayı indirdim, hatta gittim mal gibi uygulamayı çalıştırdım. Uygulama .exe dosyasıydı ve bir şey indiriyordu, indirmenin/kurulumun ortasındayken fark edip hemen kurulumu Görev Yöneticisi'nden uygulamayı kapatarak yarıda böldüm ve bilgisayarıma virüs taraması yaptırdım.

(crack desteklemiyorum)

İndirdiğim şey ise düpedüz virüstü, buna hiç şüphe yok. Zaten bunu da şuradan doğrulayabiliriz: kurulum aşamasındayken benden bir erişim izni istedi uygulama ve bu erişim iznini isteyen şey ise bitcoinminer.bilmemne falandı. Zaten o an hiçbir şeye dikkat etmiyordum ama tam kurulum aşamasındayken gözüme o çarptı. Alkollü olsam yapmayacağım bir hata yaptım yani. Her neyse kurulumu yarıda kestim ama hala şüphelerim var, .exe uygulamasını da sildim. Bu yüzden bir scan yaptım ve buraya scanimin sonuçlarını soruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…